Články, komentáře

Akciové trhy zatím na vlně optimismu

10.05.  |  Lukáš Buřík

Na akciových trzích v posledních týdnech vládne poměrně optimistická nálada. To se odrazil nejen na rostoucí křivce středoevropských a světových  indexů, ale i na dubnových výsledcích hráčů naší burzovní hry o lákavé ceny.

Pražská burza v minulém týdnu

07.05.  |  David Petráček

Na počátku nového týdne zaznamenala pražská burza relativně klidnou seanci, po které uzavíral domácí trh mírně v záporu.

Výherce prvního kola investiční hry vydělal 771 tis. Kč

04.05.  |  Michal Ruml

Vítěz dubnového kola Investiční hry zhodnotil obchodováním s akciemi své investice o více než 70 % a vydělal tak úctyhodných 771 tis. Kč. Druhý v pořadí dokázal „rozmnožit“ svůj milion o 501 tis. Kč.

Pražská burza v minulém týdnu

30.04.  |  David Petráček

Nový obchodní týden na pražské burze započal mírným růstem, avšak okolní trhy spíše ztrácely. Největšího růstu dosáhly menší emise domácího akciového trhu.

Nebojme se moderních investičních nástrojů

27.04.  |  Lukáš Buřík

Již více než půl roku lze na pražské burze obchodovat s investičními certifikáty a futures. Zvláště druhý jmenovaný nástroj je pro mnohé investory velkou neznámou. Co jsou to futures, jak se s nimi obchoduje a k čemu se využívají?

Pražská burza v minulém týdnu

23.04.  |  David Petráček

Domácí akciový trh na úvod týdne díky příznivému sentimentu na světových akciový trzích rostl a index překonal hranici 1.800.

Vodička: Investiční hra je příležitostí vyzkoušet rizikovější strategie

23.04.  |  Lukáš Buřík

O nové investiční hře, kde si můžete vyzkoušet obchodování na virtuálním trhu jsme si povídali s Jiřím Vodičkou, ředitelem pro strategii a marketing RM-SYSTÉMu, jednoho z organizátorů burzovní hry.

O osudech zemědělců rozhoduje počasí

23.04.  |  Vladimír Šindelka

Jedním z důležitých faktorů, které významně ovlivňují finance, je také počasí. Když je příznivé, pak zemědělcům dobře rostou plodiny a ceny komodit klesají. Když je však počasí nepříznivé, zemědělci pláčou a ceny komodit začnou okamžitě stoupat do závratných výšek.

Jak si zajistit návratnost zahraničních investic

20.04.  |  Vladimír Šindelka

Rozhodli jste se investovat či začít podnikat v některé ze zahraničních zemí a přemýšlíte, jak při volbě státu snížit riziko, že o své investované peníze přijdete? Pak se při výběru zaměřte pouze na bezpečné země s výborným ratingem.

Pražská burza v minulém týdnu

16.04.  |  David Petráček

Na úvod zkráceného obchodního týdne domácí akciový trh po vzoru zahraničních burz rostl a posouval tak za výrazného zájmu investorů svá historická maxima.

Pražská burza v minulém týdnu

09.04.  |  David Petráček

Na počátku nového týdne pražská burza mírně ztratila, přičemž obchodní aktivita na trhu nebyla nijak výrazná. Nezájem investorů souvisel s nedostatkem kurzotvorných zpráv a nejistým vývojem v zahraničí.

O bulharskou burzu se svede urputný boj

06.04.  |  Lukáš Buřík

Bulharská vláda oznámila svůj záměr nalézt strategického investora pro sofijskou burzu a nabídla k privatizaci část jejího podílu. Do hry vstoupilo několik kandidátů, mezi kterými nechybí ani Burza cenných papírů Praha. O co se vlastně hraje a má vůbec pražská burza šanci uspět?

Pražská burza v minulém týdnu

02.04.  |  David Petráček

Na počátku nového obchodního týdne pražská burza posilovala a dostala se na dohled svých historických maxim. V závěru ji však docházel dech a došlo spíše k vybírání zisků.

Oklikou až do Kaspického moře

30.03.  |  Martin Svoboda

Kazachstán patří k deseti největším zemím naší planety. Ovšem i přesto mu západní svět nevěnoval takřka žádnou pozornost. To se ovšem rapidně změnilo ve chvíli, kdy Sacha Baron Cohen přinesl na plátna kinosálů postavu kazašského televizního reportéra Borata.

Pražská burza v minulém týdnu

26.03.  |  David Petráček

Domácí akciový trh na počátku nového týdne posiloval. Postaral se o to hlavně příznivý vývoj zahraničních burz.

Pražská burza v minulém týdnu

19.03.  |  David Petráček

Přestože počátek obchodování v novém týdnu se nesl na pražské burze v pozitivním duchu, nepříznivý vliv vývoje zahraničních trhů vedl k poklesu domácí burzy.

Pražská burza v minulém týdnu

12.03.  |  David Petráček

V pondělí pokračoval domácí akciový trh v silném poklesu a následoval tak i ostatní evropské burzy. Index PX uzavíral pod hladinou 1.600 bodů.

Zahraniční fondy táhnou více než domácí

07.03.  |  Lukáš Buřík

Český občan poněkud ztrácí na konzervativnosti. Alespoň z pohledu kolektivního investování. Namísto bezpečnějších strategií lidé pomale získávají odvahu a volí již i rizikovější zaměření fondů. Tuzemští kolektivní investoři v posledních letech dávají přednost zahraničním fondům před domácími.

Pražská burza v minulém týdnu

05.03.  |  David Petráček

První obchodní den nového týdne pražská burza stagnovala a vývoj jednotlivých titulů byl smíšený.

Elitní komoditní obchodník John L. Person na semináři v Praze!

26.02.  |  Lukáš Buřík

Světově proslulý finančník John Person, přijede v polovině března do Prahy, aby zde posluchačům předal své dlouholeté zkušenosti, které během své kariéry posbíral na finančních trzích a zároveň představil a vysvětlil svůj nový obchodní systém.

Pražská burza v minulém týdnu

26.02.  |  David Petráček

Na úvod týdne pražská burza mírně vzrostla. Příznivý vývoj způsobil optimismus, který zasáhl evropské trhy. Dařilo se opět akciím developerských firem. Akcie Orca za nadprůměrného objemu vzrostly o 1,8 %. Ještě o něco lépe uzavíraly akcie jeho rivala, společnosti ECM (+ 2,1 %).

Voda je zajímavou příležitostí pro investory

21.02.  |  Lukáš Buřík

Voda je nejzákladnějším, nejnutnějším a nejpotřebnějším zdrojem naší planety. Poptávka po ní neustále roste a trh s vodou má obrovský růstový potenciál. Voda je je však nejen nutným zdrojem pro každou živou bytost, ale stala se i zajímavou investiční komoditou.

Pražská burza v minulém týdnu

19.02.  |  David Petráček

Pražská burza na úvod týdne mírně poklesla. Negativně se na ní projevil vývoj zahraničních trhů. Pod prodejním tlakem se ocitly hlavně akcie ČEZ, které ztratily 1,5 %.

Finance.cz dostaly k narozeninám nový vzhled

12.02.  |  Michal Ruml

Ke svým desátým narozeninám dostaly Finance.cz nové logo, barvu i design. Společným jmenovatelem všech změn, a že je jich opravdu hodně, je zvýšení přehlednosti a uživatelského komfortu pro vás, naše čtenáře.

Nenechte své peníze zahálet na účtu

09.02.  |  Michal Ruml

Máte větší obnos peněz na běžném účtu a zdá se vám, že vám tam zahálejí? Máte pravdu! Tento finanční produkt rozhodně není ideálním způsobem spoření. Kam však s přebytkem peněz? Poradíme vám.

Pražská burza v minulém týdnu

05.02.  |  David Petráček

Přestože obchodování na pražské burze začalo růstem, v závěru seance odevzdala zisky a nakonec tak stagnovala.

Pražská burza v minulém týdnu

29.01.  |  David Petráček

V pondělí se domácímu akciovému trhu dařilo a index PX uzavíral na nových historických maximech. Největší zisk si připsaly akcie CME (+ 2,4 %), které doháněly růst akcií obchodovaných na mateřské burze v USA.

Pražská burza v minulém týdnu

22.01.  |  David Petráček

V úvodní seanci nového týdne si vedla pražská burza optimisticky a stejně jako okolní trhy rostla. Objemy obchodů však byly kromě u ČEZ podprůměrné, a to i z důvodu uzavření trhů v USA kvůli státnímu svátku.

Loňský komoditní rok ve znamení růstu

19.01.  |  Lukáš Buřík

Energie, obiloviny, průmyslové či drahé kovy. To je jen zlomek z široké nabídky produktů, které komoditní trh nabízí. Pokud vás zajímá, jaký byl komoditní rok 2006 pro tyto segmenty a jaký bude ten letošní, čtěte následující řádky.

Rekordní objemy emisí především díky Číně

17.01.  |  Lukáš Buřík

Veřejné emise akcií v loňském roce dosáhly rekordních hodnot. Na tomto výsledku mají největší zásluhu rozvíjející se ekonomiky, zejména pak Čína, která obsadila první tři příčky pomyslného emisního žebříčku.

S-BOX nápravných zařízení: Výnos s „vězeňským“ indexem

17.01.  |  Martin Svoboda

Již 14 členů má dnes rodina indexů S-BOX stuttgartské burzy, nejkurióznějším je však určitě „S-BOX nápravných zařízení“. Protože barometr není nic jiného než „vězeňským“ indexem.

Pražská burza v minulém týdnu

15.01.  |  David Petráček

Pražská burza na úvod nového týdne dále ztrácela. Největší propad zaznamenaly akcie Este Bank (- 2,15 %), které tak korigovaly předchozí významnější růst.

Vyvlastňování akcionářů zatím povoleno

12.01.  |  Lukáš Buřík

Téměř 10,5 miliardy korun. Tolik zaplatí majoritní akcionáři českých společností za doposud oznámené vyvlastnění minoritních vlastníků. Zda tyto squeeze-outy poškozují menšinové akcionáře či nikoliv, o tom musí rozhodnout až soud.

ATLANTIK FT krůček od medailových pozic

10.01.  |  Lukáš Buřík

Objem obchodů na pražské burze loni atakoval hranici 850 miliard korun, což je o téměř 200 miliard méně než v roce 2005. Přesto se některým obchodníkům podařilo objem svých obchodů výrazně zvýšit. Patří mezi ně i Atlantik FT.

Pražská burza v minulém týdnu

08.01.  |  David Petráček

Do nového roku vstoupila pražská burza silným růstem, jehož impulsem bylo posilování zahraničních trhů, avšak bez zámořských trhů, které byly kvůli svátkům ještě uzavřeny.

BCPP: Nová maxima a nižší objemy obchodů

05.01.  |  Lukáš Buřík

Rok 2005 byl pro pražskou burzu veleúspěšný. Objemy obchodů se vyšplhaly na rekordní hodnoty, burzovní index vzrostl o více než 40 procent. A co loňské výsledky? Jaký byl burzovní rok s pořadovým číslem 2006?

Parvest s novým fondem brazilských akcií

04.01.  |  Lukáš Buřík

Jihoamerické státy a jejich trhy jsou v současnosti častým terčem investorů, jelikož nabízí možnost zajímavého zhodnocení. Právě na jeden z nich, brazilský akciový trh, se zaměřuje nový fond z rodiny Parvest.

Letošní a příští burzovní rok očima obchodníků

25.12.  |  Lukáš Buřík

Po veleúspěšném loňském roce nastala na pražské burze určitá stagnace. Přesto byla naplněna očekávání odborníků a burza vykázala růst. Jaký byl letošní burzovní rok z pohledu obchodníků s cennými papíry a jaký bude ten příští?

Pražská burza v minulém týdnu

23.12.  |  David Petráček

Na úvod nového obchodního týdne dosáhla pražská burza nových historických maxim. Hlavním strůjcem tohoto vývoje byla nová emise ve SPAD.

ČNB odebrala licenci společnosti Afin Brokers

19.12.  |  Lukáš Buřík

Česká národní banka včera odňala povolení k činnosti jednomu z významných obchodníků s cennými papíry. Společnost Afin Brokers tak nesmí nadále poskytovat své služby. Jaké byly důvody tohoto kroku?

Pražská burza v minulém týdnu

18.12.  |  David Petráček

V úvodu nového týdne pražská burza dále posilovala. Nejvíce se dařilo akciím Unipetrol, které hlavně díky vývoji v závěru obchodování vzrostly o 2,3 %.

ČEZ součástí polského indexu

15.12.  |  Lukáš Buřík

Energetická společnost zaznamenává další úspěch. Její akcie vstupují do elitního polského indexu WIG20, který zahrnuje největší a nejvíce obchodované akcie varšavské burzy a je podkladovým aktivem pro futures kontrakty.

Třetí čtvrtletí ve znamení zahraničních trhů a derivátů

14.12.  |  Lukáš Buřík

Členové České asociace obchodníků s cennými papíry zrealizovali na zahraničních trzích za třetí čtvrtletí letošního roku derivátové obchody za více než 127 bilionů korun, čímž téměř trojnásobně překonali výsledek z loňského roku.

Pražská burza v minulém týdnu

11.12.  |  David Petráček

V úvodu nového týdne pokořila pražská burza jarní historické maximum, avšak obchodní aktivita byla spíše průměrná. Nejlépe si vedly akcie Orco, které posílily o 3,6 %.

Akcie ECM měly raketový start

08.12.  |  Lukáš Buřík

Včera bylo na pražské burze spuštěno obchodování s akciemi developerské a investiční společnosti ECM Real Estate Investments. Hned první den jasně ukázal, že ze strany investorů je o akcie enormní zájem. ECM tak ovládla celou burzu.

Finance pro nefinančníky: bestseller na pultech knihkupců

08.12.  |  Pavel Nesejt

Finance pro nefinančníky je nová kniha, která se v těchto dnech dostává ke knihkupcům. Pokud potřebujete vysvětlit složité finanční pojmy jednoduchou formou nebo hledáte zajímavý dárek, pak pro vás máme dobrý tip.

Od zítřka na burze už i s ECM

06.12.  |  Lukáš Buřík

Počínaje zítřkem se rozroste počet SPADových titulů o další cenných papír. Na pražské burze totiž bude spuštěno obchodování s akciemi developerské a investiční společnosti ECM Real Estate Investments.

Burzovní trhy se rozrostou o nové emise

04.12.  |  Lukáš Buřík

Kotační výbor pražské burzy na svém pátečním zasedání rozhodl o přijetí nových emisí. Na hlavní trh tak míří nové emise akcií, volný trh burzy se rozroste o nové warranty a investiční certifikáty.

Pražská burza v minulém týdnu

04.12.  |  David Petráček

I přes negativní vývoj zahraničních trhů dokázala pražská burza nepatrně posílit. Nejvíce rostly akcie Orco (+ 2,7 %), které tak korigovaly předchozí ztráty pramenící v horších než očekávaných hospodářských výsledcích.

Pražská burza v minulém týdnu

27.11.  |  David Petráček

V úvodu nového obchodního týdne pražská burza ztratila více než jedno procento. Jedním z důvodů byl také vývoj zahraničních trhů v závěru předešlého týdne, jejichž ztráty domácí burza doháněla.

Realitní trhy jdou ruku v ruce s akciovými

22.11.  |  Lukáš Buřík

Investice do realit měla v minulosti svá opodstatnění. Hlavním důvodem byla diverzifikace investičního portfolia. V poslední době se však díky závislosti na vývoji akciového trhu představují rizikovější investici.

Registrace výrobků do programu Volba spotřebitelů 2007 - Nejlepší novinka otevřena

21.11.  |  Radka Reichelová

Atoz Event otevřela registraci výrobků do sedmého ročníku programu Volba spotřebitelů 2007 – Nejlepší novinka. Výrobci a distributoři rychloobrátkového sektoru (s výjimkou tabákových výrobků) mohou přihlásit své výrobky do 30. listopadu 2006.

Voda jako investiční příležitost

21.11.  |  Pavel Nesejt

Voda je modré zlato. Na planetě je jí sice dostatek, většina je ale slaná nebo zmrzlá na pólech v ledovcích. Voda je pro většinu obyvatel planety vzácným zbožím a stává se tak zajímavou investiční příležitostí.

Pražská burza v minulém týdnu

20.11.  |  David Petráček

V pondělí pražská burza nepatrně ztrácela. V první polovině obchodní seance sice táhl burzu směrem vzhůru nákupní zájem o akcie ČEZ a Erste Bank, avšak postupně převážila prodejní nálada patrná hlavně u akcií Komerční banky, Zentivy a Telefónicy O2.

Pražská burza v minulém týdnu

13.11.  |  David Petráček

V pondělí pražská burza začala obchodní týden růstem. Následovala tak pozitivní sentiment na zahraničních trzích. Nejlépe si vedly akcie Unipetroul, které posílily o 1,8 %.

Synek: Diamant není vhodný pro spekulativní investice

13.11.  |  Nadja Fehimovič

Diamanty nejsou pouze šperkem, ale poslouží i k uchování hodnoty. O specifikách investic do této komodity, burzách či ochraně proti falzifikátům jsme se bavili s panem Přemyslem Synkem ze společnosti D.I.C..

IPO certifikáty: Nové emise jako investiční strategie

10.11.  |  Martin Svoboda

V Německu usilují firmy opět ve větší míře o vstup na burzu. Příznivé burzovní prostředí to umožňuje. Stagnace IPO vyvolaná poklesem kurzů po březnu 2000 je pryč. Podívejme se na IPO strategie blíže.

Opravdu alternativní investice

10.11.  |  Pavel Nesejt

Ve víně je pravda, v diamantech krása. Oba druhy zboží, jedno vytvořeno přírodou bez pomoci člověka a druhé taktéž, se zásahy lidí více patrnými, mohou být výtečnou investiční příležitostí. Ne každý však bude investici do tak specifických komodit obhajovat a už vůbec ne sám investovat...

Na polskou a maďarskou burzu už i s korunami

09.11.  |  Lukáš Buřík

Makléřská společnost Cyrrus, jeden z významných hráčů na kapitálovém trhu, přišla s novou službou Superspad. Díky ní může investor snadno obchodovat tituly na polské a maďarské burze, a to v českých korunách.

Investorem se může stát každý

09.11.  |  Vladimír Šindelka

Rádi byste se stali investorem, ale nedisponujete velkou částkou peněz a nemáte jakékoliv zkušenosti z oblasti investování? A víte o tom, že v rámci kolektivního investování je možné stát se investorem již při vložení několika stokorun?

Pražská burza v minulém týdnu

06.11.  |  David Petráček

V úvodu týdne pražská burza poklesla. Důvodem k tomuto vývoji bylo negativní obchodování na zahraničních trzích a také vybírání zisků z předchozích růstů.

Co dělat, když chci investovat v zahraniční měně?

31.10.  |  Lukáš Buřík

Stále více Čechů míří za výdělkem do zahraničí. Po návratu zpět vyvstává otázka, co s vydělanými penězi. Směnit na koruny? Nebo investovat do nástrojů v cizí měně? Jaké jsou vůbec možnosti?

Pražská burza v minulém týdnu

30.10.  |  David Petráček

Na počátku týdne pražská burza posílila. Postaraly se o to akcie ČEZ, CME a Erste Bank.

Miliardové dividendy míří do zahraničí

24.10.  |  Lukáš Buřík

Dividendová politika společností obchodovaných na tuzemském kapitálovém trhu potěší srdce nejednoho akcionáře. Zvláště ti zahraniční si musí mnout ruce. Drtivá většina výnosů totiž míří především na západ.

Pražská burza v minulém týdnu

23.10.  |  David Petráček

Na úvod týdne zaznamenala pražská burza růst a index PX se poprvé od května dostal nad hranici 1500 bodů. Hlavním tahounem růstu byly akcie Erste Bank, které dále posilovaly pod vlivem akvizičních zpráv a dostaly se až na nové historické maximum.

Tradingem k bohatství: světový bestseller konečně i u nás

20.10.  |  Pavel Nesejt

V těchto dnech se do prodeje dostává překlad originálu Trading for a Living. Skvělá publikace ukazující začínajícím obchodníkům i zkušeným traderům možnou cestu k vytouženému úspěchu při obchodování na kapitálových trzích.

Pražská burza v minulém týdnu

16.10.  |  David Petráček

Pražská burza na úvod týdne rostla a všechny SPADové tituly posílily, avšak aktivita investorů byla podprůměrná.

Fio novým členem Asociace obchodníků

10.10.  |  Lukáš Buřík

Jeden z největších on-line obchodníků s cennými papíry na českém trhu a nejvýznamnějších členů pražské burzy, společnost Fio, se stala novým členem České asociace obchodníků s cennými papíry.

Pražská burza v minulém týdnu

09.10.  |  David Petráček

Na úvod týdne pražská burza mírně ztrácela. Reagovala tak na vývoj zahraničních akciových trhů.

Americké trhy včera, dnes a zítra

06.10.  |  Lukáš Buřík

Na amerických akciových trzích v posledních měsících vládne poněkud proměnlivá nálada, kdy nervozitu a vyčkání střídá optimismus. Jaké byly US trhy v uplynulém čtvrtletí a co nás čeká v tom následujícím?

Novinka na BCPP: Certifikáty na index

03.10.  |  Lukáš Buřík

Pražská burza přichází s novým finančním instrumentem. Počínaje zítřkem bude na burze zahájeno obchodování s dvěma emisemi investičních certifikátů, prvními svého druhu na pražském burzovním trhu.

Joe Ross a Andy Jordan míří do Prahy!

03.10.  |  Lukáš Buřík

Legendy amerického obchodování na burze zavítají do Prahy, aby zde společně uspořádali dva semináře, na kterých budou živě obchodovat na svůj vlastní účet . Zároveň se budou snažit předat účastníkům semináře své dlouholeté zkušenosti.

Chystá se burzovní spolupráce s Vietnamem

02.10.  |  Lukáš Buřík

Pražská burza a její vietnamský protějšek uzavřely dohodu o spolupráci, která umožní jak výměnu informací o vývoji kapitálových trhu v obou zemích a jejich emitentech, tak i rozvoj nových produktů obchodování.

Pražská burza v minulém týdnu

02.10.  |  David Petráček

Pražská burza v úvodu týdne pokračovala v propadu. Hlavním strůjcem se staly akcie ČEZ, které za výrazné obchodní aktivity poklesly o více jak dvě procenta.

Zdraží růst sazeb ČNB úvěry?

28.09.  |  Michal Ruml

Česká národní banka se na svém středečním jednání rozhodla po dvou měsících opět zvýšit klíčové úrokové sazby. Od těch se odvíjí úročení klientských úvěrů. Úrokové sazby by měly růst hlavně u úvěrů na bydlení.

Pražská burza v minulém týdnu

25.09.  |  David Petráček

Pražská burza na úvod týdne ztrácela. Nejhůře se na jejím vývoji podepsalo obchodování s akciemi Unipetrol (-2,9%), které reagovaly mimo jiné na začínající výslechy bývalých a současných špiček české politiky polskými vyšetřovateli.

Pražská burza v minulém týdnu

18.09.  |  David Petráček

V úvodu týdne pražská burza poklesla. Na tomto vývoji se podepsaly hlavně akcie Erste Bank a ČEZ. Bankovní titul poklesl o 1,3 % a titul energetické společnosti o 1,2 %.

Regulace finančního poradenství na obzoru

15.09.  |  Nadja Fehimovič

Každý z nás stojí o kvalitní služby. U zprostředkování finančních produktů či poradenství to platí dvojnásob. Je proto až s podivem, že v této oblasti stále neexistují jednotná pravidla. Dočkáme se?

Pražská burza v minulém týdnu

11.09.  |  David Petráček

Úvodní seanci uplynulého týdne otevřela pražská burza v pozitivním duchu. Přesto však zaostávala za vývojem burz v regionu.

Pražská burza v minulém týdnu

04.09.  |  David Petráček

Přesto, že zámořské trhy zaznamenaly pozitivní vývoj, pražskou burzu tato skutečnost nechala překvapivě chladnou a připsala si hned v úvodu týdne ztrátu. Největší pokles zaznamenaly akcie Philip Morris ČR, které s propadem 6,1% klesaly hlouběji pod hranici 10 000 Kč.

Pražská burza v minulém týdnu

28.08.  |  David Petráček

Na úvod týdne pražská burza nepatrně rostla. Aktivita byla podprůměrná a ani jednotlivé tituly nezaznamenaly výrazné posuny. Pozitivní uzavření zajistily mírnými růsty bankovní tituly a akcie Telefónica O2 C.R. (+0,6%).

Zisky a ztráty automaticky podle pokynů

22.08.  |  Lukáš Buřík

Fio dnes spustila v aplikaci e-Broker nový pokyn umožňující zajištění investice a uzavření pozice na předem stanovených hodnotách. Investor tak získává při on-line obchodování  užitečného pomocníka.

Letošní rok je dividendově veleúspěšný

22.08.  |  Lukáš Buřík

Téměř 50 miliard korun. To je suma, kterou se rozhodly společnosti vyplatit na dividendách v letošním roce. Rok 2006 se tak z tohoto pohledu stane mimořádně úspěšný. Kdo vyplatí nejvíce a která akcie přinese nejvyšší dividendu?

Pražská burza v minulém týdnu

21.08.  |  David Petráček

Na úvod týdne pražská burza mírně vzrostla. Posun vzhůru byl podpořen příznivými zprávami o vývoji HDP eurozóny a Německa.

Warren Buffet změnil akciové portfolio ve své firmě

18.08.  |  Pavel Nesejt

Warren Buffet, multimiliardář a jeden z nejúspěšnějších investorů historie, změnil složení akciového portfolia ve své firmě Berkshire Hathaway. To by mohl být signál pro další investory. Jaké má toto rozhodnutí důsledky?

Futures systémy usnadní derivátové obchodování

17.08.  |  Lukáš Buřík

Obchodování s komoditami je stále populárnější nejen ve světě, ale i v tuzemsku. Díky automatickému obchodnímu systému už nemusíte sedět hodiny u počítače a sledovat vývoj kurzů jednotlivých komodit.

Pražská burza v minulém týdnu

14.08.  |  David Petráček

Na úvod týdne prodělala pražská burza mírnou korekci. Horšímu výsledku zabránil vývoj v závěru seance, který snížil mezidenní ztrátu indexu PX na polovinu.

Je silný růst akcií za dveřmi?

10.08.  |  Pavel Nesejt

Otázku z titulku tohoto článku si kladou nejen odborníci na kapitálové trhy, ale jistě i drobní investoři. Stoprocentně zaručenou odpověď neznáme, můžeme vám ale poskytnout jiný úhel pohledu na růst světových akciových trhů.

Pražská burza v minulém týdnu

08.08.  |  David Petráček

Na úvod týdne pražská burza posilovala, a to i přes závěrečnou korekci. Tento vývoj se dotkl převážně akcií ČEZ, které s ohledem na vývoj v druhé půli seance ztrácel v závěru 0,5%.

Co dělat, když chci obchodovat na RM-Systému přes internet?

31.07.  |  Lukáš Buřík

Jednou z možností, jak obchodovat na RM-Systému, je i prostřednictvím internetu. Jaké kroky by měl člověk učinit, aby se stal internetovým zákazníkem snadno a rychle?

Pražská burza v minulém týdnu

31.07.  |  David Petráček

Pražská burza na úvod týdne slušně posilovala. Největší růst zaznamenaly akcie CME, které tak reagovaly na zvýšené doporučení od J.P.Morgan. Zvýšené doporučení, tentokrát však od Citigroup stálo také za růstem akcií Komerční banky (+1,9%).

Pražská burza v minulém týdnu

24.07.  |  David Petráček

Na začátku týdne pražská burza mírně vzrostla, a to hlavně díky akcím ČEZ a Komerční banky. Akcie elektrárenské společnosti vzrostly bez výraznějších kurzotvorných informací o 2,9%. Bankovní titul posiloval o 1,7%.

Na burze se konečně začne obchodovat s deriváty

21.07.  |  Pavel Nesejt

Indexové certifikáty, waranty, opční listy. Složité názvy investičních nástrojů, jejichž role je ale významná a obliba rostoucí. BCPP získala licenci, která jí obchody s těmito nástroji umožňuje.

Počet burzovních titulů zřejmě vzroste, ve hře je OKD

18.07.  |  Lukáš Buřík

Akcie těžební společnosti OKD by se podle britského ekonomického listu Financial Times měly začátkem příštího roku objevit na pražské a londýnské burze.

Pražská burza v minulém týdnu

17.07.  |  David Petráček

Pražská burza vstoupila do nového týdne v ospalém tempu a první obchodní den uzavírala s mírnou ztrátou.

Investujeme do nemovitostí napříč Evropou III.

11.07.  |  Vít Klíma

Dnes, v závěrečném dílu mini seriálu o investicích do nemovistostí se zaměříme na rady a doporučení, kterak nemovitost vybrat, na co si dát pozor při uzavírání smlouvy a čeho se rozhodně vyvarovat.

Pražská burza v minulém týdnu

10.07.  |  David Petráček

Do nového týdne vstoupila pražská burza mírným propadem, když investoři realizovali u některých titulů zisky z předešlého týdne.

Investujeme do nemovitostí napříč Evropou II.

07.07.  |  Vít Klíma

Dnes budeme v našem krátkém seriálu o investicích do nemovitostí pokračovat dalšími informacemi z dalších regionů Evropy. Podíváme se do Černé Hory, Rumunska, Albánie, Monaka, Rakouska a dalších.

Investujeme do nemovitostí napříč Evropou I.

04.07.  |  Vít Klíma

Češi bohatnou a tak mnozí z vás využijí dovolené i k tomu, aby se seznámili s nabídkami místního realitního trhu a možná, že i zauvažují o koupi nemovitosti. Připravili jsme proto pro vás doporučení, v kterých zemích je výhodné investovat, a kde koupi případně zvážit či odložit.

Pražská burza v minulém týdnu

03.07.  |  David Petráček

Na úvod týdne pražská burza posilovala. Pozitivní vývoj se projevil převážně v druhé polovině seance, kde se příznivě projevilo také obchodování na zahraničních trzích. Největší zájem poutaly akcie ČEZ, které vzrostly o pěkných 4,5 %.
1 7 13 16 17 18 19 20 21 22 25
 
 
reklama