Komoditní analýzy

Na této stránce se můžete pravidelně setkávat s analýzou vývoje na komoditních trzích, kterou pro vás připravuje společnost Colosseum a.s. Pokud se zajímate o alternativní možnosti investování a nebo vás neuspokojují výsledky podílových fondů, pak možná právě derivátové trhy budou to pravé! Nejdůležitější však jsou informace.

 

Komoditní analýzy

Aktuální analýza: Švýcarský frank long

14.06.2004  |  Colosseum, a.s.

Podle našeho názoru americký dolar ukončuje několikaměsíční korekční fázi a nachází se na začátku dalšího období, ve kterém bude proti svým hlavním světovým rivalům oslabovat.

Aktuální analýza: Pšenice long

13.06.2003  |  Colosseum, a.s.

Trh s pšenicí se nachází ve stádiu, od kterého lze očekávat růst ceny. Fundamentální situace přitom tomuto možnému scénáři na první pohled příliš nenapovídá. Úspěšní obchodníci však vědí, že výrazné a zřetelné fundamentální zprávy se často objevují až poté, co trh má svůj hlavní pohyb již za sebou. Jakmile začnou novinovým článkům vévodit tučné nadpisy o tom, že trh jde nahoru a nic jej již nemůže zastavit, bývá už zpravidla na nákup pozdě.

Aktuální analýza: Zemní plyn long

08.05.2003  |  Colosseum, a.s.

Cena zemního plynu má potenciál k růstu na mnohem vyšší úrovně, než se pohybuje v tuto chvíli, opětovné dosažení hranice 10 dolarů za milion britských termálních jednotek není nijak nereálná. Navíc lze očekávat, že se zemní plyn na těchto vysokých cenových úrovních bude udržovat po delší časová období. Vysoké ceny by měly odrážet objevující se americkou krizi na tomto trhu.

Aktuální analýza: Káva long

05.05.2003  |  Colosseum, a.s.

Na futures trzích probíhá každý den neustávající boj mezi býky a medvědy, mezi nabídkou a poptávkou. Ceny zde ovšem nereflektují pouze ty skutečnosti, které jsou již dnes známy, avšak také to, co si informovaní obchodníci a velké instituce myslí o budoucím vývoji. Trh s kávou je nyní zajímavým příkladem tohoto pohledu více do budoucnosti a začíná odhalovat, jak by právě tento boj mezi býky a medvědy, nabídkou a poptávkou, mohl vypadat v nadcházejícím období.
1 2 Další »

Upozornění!

Analýzy jsou pouze informativní a nejsou myšleny jako návrh nebo nabídka ke koupi či prodeji jakékoliv komodity, futures kontraktu nebo opce. Ačkoliv fakta a informace zde obsažené jsou získány ze zdrojů, které Colosseum, a.s. („Společnost“) považuje za věrohodné, nezaručujeme jejich přesnost a jakákoliv informace může být neúplná nebo zkrácená. Firma neodpovídá za typografické chyby v této zprávě. Veškeré názory a odhady v této zprávě vyjadřují názor Firmy k datu této zprávy a vyhrazuje si právo na jejich změnu bez předchozího upozornění.


Společnost, její pobočky, představitelé a/nebo zaměstnanci mohou, ale nemusí kdykoliv držet krátké a/nebo dlouhé pozice v jakékoliv komoditě, futures kontraktu, opci nebo jiném investičním instrumentu zmiňovaném v této zprávě. Příkazy uvedené v tomto dokumentu mohou být pouze ilustrativní a Firma je může, ale nemusí provádět na trhu. Veškeré názory v této zprávě jsou názory analytického oddělení Firmy. Jednotliví obchodníci nebo jiné firemní publikace mohou vyjadřovat rozdílný nebo protichůdný názor. Názory v této zprávě mohou být založeny na různých analytických metodách nebo disciplínách. Například fundamentální a technická analýza obvykle používají různé metody a odlišné časové období, proto mohou činit různé závěry ohledně vývoje stejné komodity nebo termínového kontraktu.


Investiční strategie popisované v těchto zprávách jsou riskantní a nejsou vhodné pro každého investora. Pokud plně neporozumíte podmínkám a rizikům popisovaných obchodů, včetně rozsahu potenciálního rizika ztráty, které může dosáhnout a v určitých případech i přesáhnout hodnotu investice, měli byste se takových obchodů zdržet.

 
 
 
reklama