ZertifikateJournal

ZertifikateJournal 11/2014: Pokoří DAX hranici 12 tisíc bodů?

19.06.  |  Finance.cz

Tak k tomu skutečně došlo: DAX poprvé prorazil magickou hranici 10.000 bodů. A stalo se tedy to, co jsme předpovídali již na podzim roku 2013.

ZertifikateJournal 10/2014: „Nová bublina“ nebo zdravý růst?

10.06.  |  Finance.cz

Finanční trhy jsou efektivní, stanovená cena je vždy „férová“ a investoři se jako dav chovají vždy „chytře“, tvrdí mnoho tržních účastníků. Jiní oproti tomu říkají, že se trhy chovají pomateně, kurzy se vyvíjejí nesmyslně a dav investorů je jednoduše hloupý.  

ZertifikateJournal 9/2014: „Guru“ se nemění, Berkshire ano

27.05.  |  Finance.cz

Již 50 let stojí Warren Buffett v čele své společnosti Berkshire Hathaway. Na každoroční květnové setkání s investorskou legendou přicestovalo do Omahy tentokrát více než 38 tisíc akcionářů.

ZertifikateJournal 8/2014: Alstom - americký shopping

12.05.  |  Finance.cz

V posledních dnech to byla burzovní událost číslo jedna. Šlo o budoucnost francouzského energetického koncernu Alstom.

ZertifikateJournal 7/2014: Čína zpomaluje

28.04.  |  Finance.cz

Čína je již mnoho let pokládána za motor světové ekonomiky. Ale ještě dlouho potrvá, než Čína dožene vyspělé země.

ZertifikateJournal 6/2014: Zpětné odkupy jsou IN

14.04.  |  Finance.cz

Společnost Solactive AG odstartovala v polovině března Solactive European Buyback Index (index BUYEU), který má sloužit jako podkladové aktivum finančních produktů Société Générale Corporate & Investment Banking (SG CIB), mimo jiné swapů, opcí a certifikátů.

ZertifikateJournal 5/2014: Prezident: Heavy Trader

04.04.  |  Finance.cz

V současnosti je u našich sousedů jen jedno jediné téma, které hýbe veřejným mínění a které se současně objevuje na všech titulních stranách novin a časopisů: Uli Hoeneß. Ještě před pár dny uctívaný prezident slavného (a v současnosti asi světově nejlepšího) fotbalového klubu Bayern Mnichov. Neboť právě Uli Hoeneß se stal symbolem daňových úniků ve velkém.

ZertifikateJournal 4/2014: Nula od nuly nepojde

14.03.  |  Finance.cz

Vlastně se to dost nudně poslouchá 0,0 procent. Nula zpravidla symbolem toho, že to s vývojem nešlo ani nahoru ani dolů. Je to i proto, že při uvedení procentní sazby vždy očekáváme buď přírůstky, nebo se bojíme možných ztrát, například když sledujeme vývoj obratu a zisku v nějaké firmě.

ZertifikateJournal 2/2014: Opravdová korekce?

13.02.  |  Finance.cz

Uplynulé dny na burze bohužel nebyly tak pěkné. Na celém světě docházelo ke korekci doposud velmi pozitivního tržního vývoje. Co ale tuto korekci spustilo, lze určit jen stěží.

ZertifikateJournal 1/2014: Warren Buffett - první porážka

03.02.  |  Finance.cz

Poprvé po 44 letech se stalo to, že žijící investiční legenda Warren Buffett – vlastník investiční společnosti Berkshire Hathaway - nedokázal v pětiletém horizontu porazit vůdčí americký akciový index S&P 500. Cílem miliardáře Buffetta a jím řízené společnosti Berkshire Hathaway (která má tržní kapitalizaci ve výši 292 miliard dolarů) je překonat v pětiletém časovém horizontu, právě benchmark S&P 500.

ZertifikateJournal 20/2013: DAX - Již brzy 10.000

21.11.  |  Finance.cz

Na 9 253,68 bodech se od tohoto pondělí nachází nové rekordní maximum indexu DAX. Došlo tedy k tomu, co jsme v ZertifikateJournalu předpovídali na začátku tohoto roku, a to totiž to, že DAX v průběhu roku pokoří hranici 9 000 bodů.

ZertifikateJournal 19/2013: Dow Jones bez kouzla

11.11.  |  Finance.cz

Pokud bude tato otázka položena v Americe a tázaný chce pokud možno jednoduchou odpověď, stačí mu uvést aktuální stav indexu Dow Jones IA. Avšak profesionální investoři by patrně obrátili oči v sloup. Mnohem více finančních produktů je propojeno s širokým in­dexem S&P 500, než se 117 let starým průmyslovým indexem Dow Jones IA.

ZertifikateJournal 18/2013: Další nálet, IPO Twitter

22.10.  |  Finance.cz

Je to tady zase: Rok a půl po vstupu Facebooku na burzu klepe na dveře IPO společnosti Twitter. Přesný termín prvního listingu na burzovním parktetu zatím není znám, předpokládáme však, že by k němu mohlo dojít ještě v listopadu.

ZertifikateJournal 16/2013: Dow Jones v novém složení

01.10.  |  Finance.cz

Již od roku 1884 měří index Dow Jones vývoj amerického akciového trhu. Tento index je nejznámějším burzovním barometrem světa a znají jej i lidé, kteří akciové trhy obcházejí širokým obloukem.

ZertifikateJournal 15/2013: Neuer Markt. Nový comeback?

11.09.  |  Finance.cz

Od roku 1997 až do roku 2000 rostl německý burzovní segment Neuer Markt nevídaným způsobem. V tomto období mohly nové akciové společnosti získat skrz burzu potřebný kapitál. Jak se ukázalo, byl tento trh vhodný převážně pro technologické a internetové firmy, které lákaly investory pomocí líbivých prezentací vyšperkovaných pestrými obrázky a dobrou grafikou, doplněné o vysoké tempo budoucího růstu společnosti. Z tehdejšího boomu však nic nezbylo. Neuer Markt skončil o několik let později – po zhroucení celé New Economy.

ZertifikateJournal 14/2013: Defenzivní certifikáty

19.08.  |  Finance.cz

V Německu investují bezpečně. Více než 2 z celkem 4,9 bilionů eur volných peněžních prostředků je uloženo na termínových a spořicích účtech. 260 miliard eur investovaných do cenných papírů tak tvoří pouze pět procent.

ZertifikateJournal 13/2013: DAX na konci roku

29.07.  |  ZertifikateJournal

Většina kupujících investičních certifikátů nepochybně očekává vysoké výnosy, což ostatně dokládají výsledky aktuální online ankety od Deutscher Derivate Verband (DDV). Na dotazníku, který byl zpracován ve spolupráci se sedmi velkými finančními portály, se podílelo celkem 5.084 respondentů, a řadí se tedy mezi ankety DDV s největší účastí.

ZertifikateJournal 12/2013: DAX slaví 25 let

15.07.  |  ZertifikateJournal

V uplynulých dnech oslavil hlavní německý akciový index DAX již 25 let své existence. Celkově můžeme uplynulé období zhodnotit jako úspěšné. Před vznikem DAXu vládla totiž určitá prázdnota: V Německu neexistoval žádný národní a mezinárodně uznávaný burzovní barometr pro Blue Chips, jakým je například v USA již více než sto let index Dow Jones.

ZertifikateJournal 11/2013: Kdy investovat? Když ne teď

24.06.  |  ZertifikateJournal

Představte si následující scénář: Disponujete kapitálem ve výši několika desítek či stovek tisíc, který si můžete dovolit investovat. Spořicí a termínové účty nebo státní dluhopisy však nepřicházejí v úvahu, neboť jejich výnos se nachází na historicky nejnižších úrovních.

ZertifikateJournal 10/2013: Spořit je dovoleno

17.06.  |  Finance.cz

Je pozoruhodné, jak si v poslední době počínají němečtí občané. Jejich spotřeba je nejvyšší za posledních šest let, alespoň to vyplývá z výsledků agentury GfK. Průzkumy trhu připisují konzumní náladu Němců především stabilnímu prostředí, robustnímu trhu práce a relativně vysokým tarifním mzdám. K tomu se však přidává také asi nejdůležitější faktor, a to nízká míra úspor německých domácností. Ta se nyní nachází na historicky nejnižší úrovni, jelikož spoření dnes není žádná výhra.

ZertifikateJournal 9/2013: ERSTE vstupuje na český trh

27.05.  |  ZertifikateJournal

Rakouská ERSTE Bank vstoupila minulý týden na pražskou burzu s nabídkou investičních certifikátů. Banka chce prostřednictvím poboček nabízet typo produkty nejen retailovým, ale také institucionálním investorům. Kdo ale s certifikáty ve skutečnosti obchoduje?

ZertifikateJournal 8/2013: Stabilita a pestrost nabídky

13.05.  |  ZertifikateJournal

Mnoho investorů v extrémně nejistých tržních obdobích vyhledává jistotu. Investují pak například do produktů s ochranou kapitálu, státních dluhopisů s vysokou bonitou nebo se dokonce z trhu zcela stáhnou.

ZertifikateJournal 7/2013: Transparentnost certifikátů

02.05.  |  ZertifikateJournal

Každý investor by měl kupovat pouze takové finanční produkty, jejichž základní vlastnosti a základní parametry opravdu dobře zná. Proto je důležité, aby byl produkt transparentní. Jestli je daný finanční produkt transparentní, nebo není, lze posoudit pomocí objektivních kritérií.

ZertifikateJournal 6/2013: Inflace stále v nedohlednu

15.04.  |  ZertifikateJournal

Evropská centrální banka (ECB) již několik let usiluje o zhruba dvou procentní roční míru inflace v eurozóně. V minulosti však často tohoto cíle nebylo dosaženo.

ZertifikateJournal 5/2013: Evonik IPO

29.03.  |  ZertifikateJournal

Tiše, potají a nenápadně se index DAX po několika letech opět přehoupl přes hranici 8000 bodů. Bohužel většina investorů a velká část jejich investičních prostředků se stále nachází na vedlejší koleji a další možné alternativy se jeví v době nízkých úrokových sazeb jako velmi nerentabilní.

ZertifikateJournal 4/2013: Firemní penze. Koncernům chybí miliardy

15.03.  |  ZertifikateJournal

Největší německé koncerny, které jsou zastoupeny v prestižním akciovém indexu DAX, mají ve svých bilančních knihách závazky vůči svým zaměstnancům. Jejich výše dosahuje 317 mld. EUR.

ZertifikateJournal 3/2013: Amazon.com - Velký výprask

04.03.  |  ZertifikateJournal

Globální internetová společnost Amazon.com nemá u našich německých sousedů na růžích ustláno. Německá veřejnoprávní televize ARD odhalila ve svém dokumentu, že ve vánočním období zaměstnávala tato společnost smluvní „námezdní“ pracovníky ze zahraničí, které nejen že špatně platila, ale navíc byl doslova každý jejich krok hlídán soukromou bezpečnostní agenturou. Navíc poté, co jejich práce již nebylo třeba, byli velmi rychle deportováni zpět domů.

ZertifikateJournal 2/2013: Kalkulovatelné riziko

18.02.  |  ZertifikateJournal

Rozpoznat a následně zažehnat nebezpečí se již učí děti ve škole. Přesně stejný princip platí také při výběru finančních produktů. Investoři by měli vědět, co přesně kupují a také u koho to nakupují. Ovšem nejprve musí investoři pochopit, že riziko je v každém případě předvídatelné.

ZertifikateJournal 1/2013: Soumrak životního pojištění

15.02.  |  ZertifikateJournal

Nízké úrokové sazby nejsou destruktivní pouze v bankovním sektoru, ale stále více se neblahé účinky začínají projevovat také v segmentu pojišťovnictví.

ZertifikateJournal 20/2012: Trh s certifikáty rostl

10.12.  |  ZertifikateJournal

Podle profesní organizace European Structured Investment Products Association (EUSIPA) se letos ve třetím čtvrtletí zobchodovalo na evropských burzách pákových produktů a investičních certifikátů v celkovém objemu za 24 miliardy EUR.

ZertifikateJournal 19/2012: Sílící obavy z rostoucí inflace

09.11.  |  ZertifikateJournal

Pozor na inflaci, dojde k opětovnému vyvlastnění! Tak před necelým měsícem označil svou titulní stránku renomovaný německý časopis Der Spiegel. Samozřejmě po zkušenostech z minulého století je třeba brát vážně kolektivní starosti o peněžní znehodnocení.

ZertifikateJournal 18/2012: 25 let od „černého“ pondělí

29.10.  |  ZertifikateJournal

V pátek 19. října uplynulo přesně 25 let, kdy se na burze v New Yorku událo něco doposud těžko představitelného. Nejznámější akciový barometr světa – americký index Dow Jones Industrial Average - ztratil během jediného obchodního dne ztratil téměř čtvrtinu ze své hod­hodnoty (přesně 22,6 procenta).

ZertifikateJournal 17/2012: Vzácné zeminy - Hysterie je u konce

16.10.  |  ZertifikateJournal

Podle současných odhadů se 90 až 95 procent všech vzácných zemin těží v Číně. Tato země dominuje trhu a může manipulovat s cenami. V jiných částech světa vzácné zeminy rovněž existují, ovšem v minulosti došlo k uzavření většiny těžebních a výrobních míst.

Jak investuje Harvard

05.10.  |  ZertifikateJournal

Harvard je nejbohatší univerzitou světa. Ovšem v posledním období jsou dosažené výnosy neuspoko­jivé. To se nyní má změnit. Obměnou také projde investiční strategie nadace Harvardu, prostřednictvím které alokuje desítky milliard dolarů na finančních a kapitálových trzích.

ZertifikateJournal 15/2012: Globální dluhová past

14.09.  |  ZertifikateJournal

Globální svět je zadlužen zhruba ve výši 70 bilionu USD. A díky úrokům z úroků se tato dluhová zátěž každý den zvyšuje. Ovšem skutečným dramatem této situace jsou globální finanční deriváty bez jakéhokoliv vztahu k reálnému hodpodářství.

ZertifikateJournal 14/2012: Humbuk kolem IPO Fa­cebooku

17.08.  |  ZertifikateJournal

Obrovský humbuk vyvolano IPO Fa­cebooku. Ještě před zveřejněním ceny úpisu se ocenění společnosti téměř denně zvyšovalo o několik mi­liard. Přesně na vrcholu sociální hy­sterie (pardon sociálních sítí) vkročila společnost do burzovní platformy NASDAQ.

ZertifikateJournal 13/2012: Investoři očekávají vysoké výnosy

10.08.  |  ZertifikateJournal

Výsledek aktuálního průzkumu německé profesní organizace Deutsche Derivate Verband (DDV) dokládá, že většina drobných investorů očekává při svém certifikátovém angažmá vysoké výnosy.

ZertifikateJournal 12/2012: Euro vůči dolaru na dvouletém minimu

27.07.  |  ZertifikateJournal

V uplynulých dnech se jednotná evropská měna dostala pod velký prodejní tlak. Vinu na tom mají spekulanti, kteří sází na možný odchod Řecka z eurozóny.

ZertifikateJournal 11/2012: Image bankovních institucí dosáhl bodu nula

20.07.  |  ZertifikateJournal

Především segment investičního bankovnictví se u široké veřejnosti dlouhodobě těší mizerné pověsti. Současná krize tento vývoj ještě více vyostřuje a zlepšení je v nedohlednu. Stále znovu se vynořují hororové zprávy tak jako v posledních dnech z London City.

ZertifikateJournal 10/2012: Na řadě je Španělsko

22.06.  |  ZertifikateJournal

Pro Španělsko je čím dál tím víc složitější se financovat prostřednictvím kapitálových trhů. V uplynulých dnech to musel přiznat i španělský ministr financí Cristobal Montoro. Poukázal především na enormně vysoké úroky, které musí jeho země zaplatit, pokud chce vydat nové státní dluhopisy.

ZertifikateJournal 09/2012: „Lichva“ jménem Facebook

11.06.  |  ZertifikateJournal

Kdo by si to byl pomyslel? IPO akcií sociální sítě Facebook je k dnešnímu velký propadák. A již ze svých děr opět vylézají analytici, kteří v záři televizních kamer vzrušeně diskutují a varovně zvedají prst když do livekamery říkají: “To přece bylo předem jasné, že toto IPO bude jeden velký propadák.“

ZertifikateJournal 08/2012: Facebook­ IPO způsobilo novou internetovou euforii

25.05.  |  ZertifikateJournal

Facebook oslavil minulý týden svůj burzovní debut. Jeho akcie se začaly obchodovat na technologické burze NASDAQ. Emisní cena byla na úrovni 38,00 USD a v rámci úpisu bylo nabídnuto přes 420 milionů kusů akcií.

ZertifikateJournal 07/2012: Daně z finančních transakcí zvýší hospodářská rizika

15.05.  |  ZertifikateJournal

Výsledky studie překonaly obavy. Zamýšlená daň z finančních transakcí potrestá nejen ty, kdo způsobili finanční krizi, ale rovněž reálné hospodářství. Ani cíle sociální spravedlnosti nebude dosaženo a nové daně drobným investorům ještě více ztíží jejich soukromé důchodové zabezpečení.

ZertifikateJournal 06/2012: Knock out - spekulace s následky

27.04.  |  ZertifikateJournal

Na Zelený čtvrtek a Velikonoční pondělí prolomila (i když jen na několik minut) společná evropská měna dolní hranici na úrovni 1,20 CHF za 1,00 EUR. Tuto poměrovou hranici si stanovila samotná Národní banka Švýcarska (Schweizerischen Nationalbank - SNB).

ZertifikateJournal 05/2012: Bonita emitentů se cení

13.04.  |  ZertifikateJournal

Při nákupu derivátu nebo strukturovaného produktu má pro většinu drobných investorů velký vliv kredibilita emitantů. Především pro dobře informované investory, kteří investují na svou “vlastní pěst” bez pomoci finančních poradců, má při investičních rozhodnutích bonita emitentů velmi zásadní význam.

ZertifikateJournal 04/2012: Buffett vs. Hedge funds, guru zatím vede

30.03.  |  ZertifikateJournal

Legendární miliardář Warren Buffett uzavřel před čtyřmi lety sázku se dvěma manažery hedge fondů. Jde o milion dolarů a oba manažeři - Ted Seides a Jeffrey Tarrant z hedge fondu Protégé Partners - mají za úkol dosáhnout v desetiletém horizontu lepšího výnosu, než investiční fond Vanguard, který se snaží replikovat hodnotový vývoj amerického akciového indexu S&P 500.

ZertifikateJournal 03/2012: Regulace/transparentnost

16.03.  |  ZertifikateJournal

Pojem investiční certifikát není právní úpravou specificky vymezen, zákonnou definici tedy v rámci právního řádu České republiky nenajdeme. Více než o právní pojem se jedná o pojem ekonomicky?, resp. investiční. Povahu cenny?ch papírů obecně vymezuje zákon o cenny?ch papírech, ktery? však neoperuje přímo s pojmem investiční certifikát či certifikát.

ZertifikateJournal 02/2012: Dost už bylo špíny, bankéři probuďte se!

01.03.  |  ZertifikateJournal

Je velmi jednoduché ba prosté označit banky za hlavní viníky současné finanční a ekonomické krize. Ovšem médiím, potikům a dalším společenským elitám tato „nálepka“ již několik let stačí, aby mohl být bankovní sektor označen za žháře a strůjce všeho zlého, za nestrůru dychtící po penězích, která svoji morální nenasytností přívedla naši nezkaženou společnost až na pokraj pekelné propasti.

ZertifikateJournal 01/2012: Politologický rating - tvrdoměkká odbornost

16.02.  |  ZertifikateJournal

Někteří z vás si možná ještě vzpomenou na krásné časy, kdy bylo možné stanovit hodnotu firem za pomoci fundamentální analýzy. Většinou to šlo následujícím způsobem: Odhadnou se budoucí příjmy a výdaje nebo zisky příslušné firmy a celé se to diskontuje rizikovou úrokovou sazbou. Získaná hodnota je pak vyšší nebo nižší než současná tržní hodnota dané firmy.

ZertifikateJournal 21/2011: Výhled na rok 2012 - Strašidelná jízda nekončí

22.12.  |  ZertifikateJournal

Za dva týdny se na finančních a kapitálových trzích uzavře další turbulentní rok. Posledních dvanáct měsíců stálo opravdu za to a dominantní roli sehrály některé významné události.

ZertifikateJournal 20/2011: Správná strategie pro turbulentní časy

01.12.  |  ZertifikateJournal

Certifikáty umožňují investorům získat přesnou představu o cílovém výnosu a tuto představu lze poměrně přesně doplnit o potenciální rizika s tím spojená.

ZertifikateJournal 19/2011: První milion

17.11.  |  ZertifikateJournal

Pokud měl někdo štěstí, jeho rodiče byli finančně gramotní a navíc mu v den narození založili portfolio u nákladově efektivní banky, na které mu vložili počáteční vklad 10 000 Kč - nemá ještě vyhráno.

ZertifikateJournal 17/2011: Benchmarking fondů, za co berou peníze?

13.10.  |  ZertifikateJournal

Skutečnost, že jen velmi málo manažerů aktivně řízených fondů bylo v minulosti schopno překonat svůj vlastní benchmark, dokládá řada studií. Ale aktivní management by se přece měl dlouhodobě vyplatit.

Africké certifikáty: Poušť žije

28.04.  |  Finance.cz

Pořád více investorů objevuje kouzlo afrického kontinentu. Mezi Saharou a Serengeti lákají především zajímavé investiční příležitosti a vysoké zisky. Ale ne všechny investiční certifikáty dodrží, co slibují.

Certifikáty na drahé kovy: Poklady pro investiční portfolio

22.10.  |  Finance.cz

Z krize na americkém trhu s nemovitostmi dokázala „krizová měna“ zlato profitovat s mírným zpožděním. Přesto jsou dobré šance na to, že drahý kov investory zase brzy okouzlí. Z dlouhodobého pohledu nejsou ani ceny kolem 1 000 USD za unci utopií.

„Růstový motor“ tržního hospodářství

04.07.  |  Finance.cz

ABN Amro si sotva mohla pro emisi „Private Equity Rumänien“ certifikátu vybrat méně výhodný okamžik. Neboť (měřeno počtem obyvatel) ve druhé největší zemi východní Evropy se v době emise rozpadla vládní koalice.

Oklikou až do Kaspického moře

30.03.  |  Finance.cz

Kazachstán patří k deseti největším zemím naší planety. Ovšem i přesto mu západní svět nevěnoval takřka žádnou pozornost. To se ovšem rapidně změnilo ve chvíli, kdy Sacha Baron Cohen přinesl na plátna kinosálů postavu kazašského televizního reportéra Borata.

S-BOX nápravných zařízení: Výnos s „vězeňským“ indexem

17.01.  |  Finance.cz

Již 14 členů má dnes rodina indexů S-BOX stuttgartské burzy, nejkurióznějším je však určitě „S-BOX nápravných zařízení“. Protože barometr není nic jiného než „vězeňským“ indexem.

Americké nemovitosti: Aneb jak vydělat 20 procent na splasknutí bubliny

27.06.  |  Finance.cz

Stephen Roach, hlavní ekonom investiční banky Morgan Stanley, to nedávno vyjádřil přesně: „Schodek americké výkonové bilance ohrožuje ekonomickou rovnováhu země. Příčinou je bublina na trhu s nemovitostmi.“

Index PX v nových šatech

30.05.  |  Finance.cz

Od 20. března 2006 se začal na pražské burze kalkulovat nový hlavní index s názvem PX. Po dvanácti letech tak oficiálně skončil burzovní index PX 50, který spatřil světlo světa na počátku dubna 1994. Byl nejstarším tržním barometrem českého akciového trhu.

Pomocí certifikátů lze investovat do indexu zemí Emerging Markets

15.05.  |  Finance.cz

Index MSCI Emerging Markets se často používá jako benchmark pro srovnávání dosažených výkonů.V indexu „MSCI Emerging Markets“ bylo koncem února (novější data nejsou k dispozici) zohledněno celkem 261 titulů z 21 zemí světa.

„Japan Twin Win“ umožní participovat oběma směry

10.02.  |  Finance.cz

Především z britského a francouzského pohledu je to nejbolestnější historická zkušenost – po druhé světové válce povýšily na lídry světové ekonomiky a záviděníhodná společenství blahobytu ...

EUROPEAN RENEWABLE ENERGY INDEX - Vlak již uhání plnou rychlostí

15.12.  |  Finance.cz

Téma „obnovitelných energií“ nabývá v časech stoupajících cen surovin stále více na významu. Větrné elektrárny rostou jako houby po dešti. Jenom v minulých pěti letech se v Evropě jejich počet ztrojnásobil.

Rolling Deep: alternativa k dluhopisovým a penzijním fondům

19.07.  |  Finance.cz

Deep Momentum cetrifikát se díky strategii 80/20 může stát zajímavou alternativou k investici do dluhopisových či penzijních fondů. Co je to za investiční nástroj, jak funguje a kdo je...

Reit certifikáty: Inteligentní investice do nemovitostí

25.03.  |  Finance.cz

Po krachu „New Economy“ měla většina investorů akcií po krk po krk, a proto bouchaly u otevřených nemovitostních fondů špunty od šampaňského. Mnoho ze zklamaných si znovu uvědomilo všudypřítomnou existenci tohoto údajně bezrizikového, stále lukrativního „betonového zlata“ a dopřálo tomuto odvětví v...

Komplexní řešení pro emerging markets, bohužel bez „open end“

24.01.  |  Finance.cz

Nezávisle na tom, jak v detailu vypadá vaše daňově-neutrální obranná taktika, neměli byste opomíjet možnost participace na atraktivních a bouřlivě se vyvíjejících kapitálových trzích. V každém dlouhodoběji zaměřeném investičním portfoliu by měly být přítomné tituly z růstových trhů současnosti.

ZERTIFIKATEAWARDS 2004: Deutsche Bank celkovým vítězem

23.11.  |  Finance.cz

Ve středu 10. listopadu večer, za přítomnosti více než 250 zástupců bank, správců majetku a žurnalistů, udělovala německá burza (Deutsche Börse AG) společně s deníkem Die Welt, týdeníkem Welt am Sonntag a ZertifikateJournalem již potřetí prestižní ceny ZertifikateAwards – pro nejlepší emitenty strukturovaných investičních produktů.

Index SDAX je výrazně v plusu

15.04.  |  Finance.cz

Fanoušci regionálních fotbalových a hokejových klubů to vědí již dlouho - atraktivní utkání nelze spatřit jen v první lize, ale i třetí liga nabízí někdy velkou zábavu. To stejné platí momentálně i na burze, kde právě domnělý "undergdog" vzbuzuje svým předvedeným výkonem větší pozornost než ostatní indexy...
 
 
reklama