On-line chat o obchodování a opcích

Jan Rohrbacher, X-TRADE BROKERS

Na vaše dotazy odpovídá Jan Rohrbacher

  • Jsou opce určeny jen profesionálům nebo jsou vhodné i pro začátečníky?
  • Jaká výše kapitálu je optimální pro začátek?
  • V jakých situacích na trhu lze opce nejlépe využít?
  • Jak využít opcí při tvorbě obchodního portfolia?
  • Jaké jsou nejčastější chyby začínajících obchodníků?
Na opce se můžete od 10.4. ptát v našem on-line chatu s odborníkem pana Jana Rohrbachera, account managera a dlouholetého opčního obchodníka společnosti X-TRADE BROKERS.

 

Otázky a odpovědi

TÉMA:

Vše o opcích: Zeptejte se Jana Rohrbachera z XTB


Strana: 1 2

(MissV , 31.3.2014 12:32)

Dobry den, Zaujala me moznost obchodovani s binarnimi opcemi a tak bych se rada zeptala, zda- li je opravdu mozny nejaky prijatelny vydelek z tohoto obchodovani mit a jak toho dosahnout? V dnesni dobe mi do mailu chodi plno "scam" stranek na toto tema a na internetu nelze dohledat zkusenosti lidi s temito strankami, nabizejicimi obchodovani s b.opcemi. proto muj druhy dotaz...ktere ze stranek urcite stoji za investovani a nejedna se o scam, nybrz realnou vydelecnou cinnost pomoci tohoto typu obchodovani? Dekuji za odpoved Veronika

(Jan , 26.3.2014 23:11)

Dobrý den, mám jednoduchou otázku. Co přináší ty peníze z úspěšného odhadu a odkud se berou?

(Radek , 20.9.2013 12:52)

Dobrý den, řek bych že jste se v článku popisující covered call trochu sekl:) v situaci kdy budou v zisku jak dlouhá pozice na CFD (zisk 150), tak vypsaná call opce které bude v době expirace OTM (zůstává prémium 30), tak píšete že zisk bude 180 což sedí, nicméně píšete že je výhoda že stále zůstává otevená dlouhá pozice na CFD - což je nesmysl, pokud jste již započítal její zisk (150). Nebo mi něco uniklo?:) díky za info.

(Michaela , 21.7.2013 14:39)

Dobrý den pane Jane, moc mě oslovily Vaše on-line webináře. Škoda, že jsem na ně nenarazila před třemi lety, kdy jsem se "pokoušela" obchodovat. Zpětně vidím, jaké nesmyslené chyby jsem dělala (a díky tomu také bez kapitálu skončila) - přesně, jak jste v jednom z webinářů zmínil - uzvírala jsem obchody s příliš nízkým profitem a posouvala Stop loss v naději, že se trend otočí v můj prospěch (ha ha ha). Nicméně jsem narazila na opční obchodování a dost mi vyhovuje. Zkouším zatím jen demo, ale hodlám se vzdělávat a časem přejít na reálný účet. Chci se zeptat - kde se dozvím něco o psychologii obchodování. Alespoň nějaké základy. Na vlastní kůži mám odzkoušeny ty špatné varianty chování a teď bych ráda znala, jak se má obchodník chovat - co je třeba, aby si ujasnil a držel se toho - samozřejmě kdy a za jakých podmínek otevře obchod, kolik na jeden obchod investuje (teď mi to splývá s money managementem - je to totéž?) Děkuji Michaela

(Miroslav , 20.7.2013 22:48)

Chtel sem vam napsat na vas mail, jan.rohrbacher@xtb.cz , no prisla mi odpoved, ze mail neexistuje. Tuto mail adresu mate uvedenou v prezentaci o minutovych opcii. Uz nedelate pro XTB ? Mate novej mail ? Kam vam muzu poslat dotaz ohledne minutovych opci ? Dekuji za odpoved. MIROSLAV

(J. , 20.7.2013 13:26)

Dobrý den, kde se berou peníze na vyplacení výdělku z minutových operací? Přijde mi , že je to loterie skrytá ve finančních službách?

(Jack , 10.5.2012 13:12)

Dobry den, poradate take nejak seminare pro verejnost podobne jako jine spolecnosti k akciim ci komoditam? Dekuji

(Jan Rohrbacher , 15.5.2012 12:53)

Dobrý den, ano samozřejmě pořádáme. Zejména bych Vám doporučil naše online webináře nebo tématické workshopy, které probíhají v Praze. Samozřejmě veškerá školení jsou poskytování zdarma. Kompletní výčet těchto vzdělávacích akcí včetně možnosti registrace naleznete zde: http://www.xtb.cz/vzdelani/seminare-a-webinare Dále bych Vám doporučil se podívat na záznamy online školení z archivu na této stránce: http://www.xtb.cz/vzdelani/archiv-webinaru

(Jarda , 2.5.2012 22:13)

Dobrý den, minutové opce jsou opravdu zajímavý instrument, i přes to, že mi připadají relativně drahé (cena za nákup je podle mého názoru o dost vyšší, než by odpovídalo pravděpodobnosti zisku). Daleko větší problém vidím ale v tom, že pokud bych zisky z nich danil jako nepodnikající fyzická osoba v §10, tak nejsou "kompaktibilní" s našemi daňovými zákony. V takovémto případě danění si mohu vůdči příjmu z prodeje cenného papíru (derivátu) uplatnit náklady na jeho dosažení, ale pouze ty, které lze jednosnačně přiřadit konkrétnímu obchodu. Jenže v případě opcí, které vyprší bezcenné, já z té opce nemám žádný příjem, vůdči kterému bych si mohl náklady odečíst, což znamená, že musím danit ziskové obchody a nemůžu si odečíst ztrátové a tím se mi zisková strategie překlopí do ztrátové. Každý, kdo si snižuje daňový základ o náklady na opce, které vyprší bezcenné proto riskuje průšvih, pokud u něj bude udělaná daňová kontrola. Elegantním řešením problému by bylo, kdyby bylo možné minutové opce vypisovat. Pak bych měl pokaždé příjem, vůči kterému bych mohl odečítat náklady. Jelikož minutové opce jsou binárními opcemi, bylo by při vypisování riziko naprosto stejné jako při nákupu. Další možností řešení je, že při vypršení opce jako bezcenné, by ji XTB koupilo za nějakou symbolickou hodnotu, stačil by i jen jeden halíř a tím bych měl příjem, vůči kterému bych mohl odečíst nákupní cenu opce a bylo by vyhověno liteře zákona. Neuvažujete o nějaké takové modifikaci minutových opcí, aby jste klienty zbytečně nevystavovali riziku problémů při daňové kontrole?

( 20.4.2012 15:12)

dobry den. s jakymi podkladovymi aktivy se da obchodovat u XTB pomoci opci? jak se lisi obchodovani ve vasem demo uctu od skutecnosti?

(Jan Rohrbacher , 24.4.2012 16:43)

Dobrý den. V rámci XTB můžete obchodovat opce na nejrůznější měnové páry, akciové indexy, vybrané komodity, případně i dluhopisy (v případě minutových opcí). Výčet podkladových aktiv naleznete zde: http://www.xtb.cz/obchodni-podminky/specifikacni-tabulka-financnich-nastroju/opce Obchodování na reálném účtu je naprosto totožné s obchodováním na demo účtu po technické stránce, všechny parametry obchodů, nastavení, podmínky obchodování apod. jsou naprosto totožné. Jediným rozdílem je samozřejmě přístup obchodníka, emoce při obchodování, dodržování obchodního plánu, money-managmentu..., přeci jen při obchodování s virtuálními prostředky vs. reálnými penězi určité rozdíly po této stránce najdeme ;)

Strana: 1 2

 
 
 
reklama