Komerční banka jako nejrůstovější titul na pražské burze

10.05.2007 | , Cyrrus
INVESTICE


Nejvýraznější růst dnes na pražské burze zaznamenaly akcie Komerční banky, které posílily o 2,3% a uzavíraly na hodnotě 3.975 Kč. Důvodem tohoto růstu je zřejmě spekulace...

Nejvýraznější růst dnes na pražské burze zaznamenaly akcie Komerční banky, které posílily o 2,3% a uzavíraly na hodnotě 3.975 Kč. Důvodem tohoto růstu je zřejmě spekulace na zítřejší dobré hospodářské výsledky za 1.Q 2007. Růst tržní ceny podporuje i zařazení Komerční banky na seznam preferovaných titulů v našem regionu od investiční banky UBS. Mezi další doporučované tituly patří maďarská banka OTP a petrochemická společnost MOL.

MOL dnes roste o více jak 3% a uzavírá nad hodnotou 23.200 maďarských forintů, přičemž od pondělí se bude obchodovat bez nároku na dividendu ve výši 507 forintů.

V Polsku dnes reportovala své výsledky za 1.Q 2007 banka PeKaO. Tyto výsledky byly na úrovni čistého zisku lepší než očekávali analytici (čistý zisk stoupl o 20%), přesto akcie reagovaly poklesem téměř o 5%.

Na pražské burze nebyly v přízni investorů developerské firmy. Akcie společnosti ORCO Property Group oslabily o více jak 1,5% a uzavíraly na hodnotě 3.316 Kč a akcie ECM dokonce klesly o 2,63% na 1.811 Kč.

V následujících dnech budou investoři zcela jistě reagovat na hospodářské výsledky za 1. kvartál tohoto roku u dalších firem obchodovaný na středoevropských trzích.

Autor článku

Aleš Jandejsek  

Články ze sekce: INVESTICE