Negativní americké trhy vrhají Evropu do mínusu

08.11.2007 | , Cyrrus
INVESTICE


Středa byla pro Evropu ovlivněna negativní náladou. V průběhu dne se západoevropské trhy postupně utápěly v záporných číslech a ztráty se pomalu prohlubovaly. Německý...

Středa byla pro Evropu ovlivněna negativní náladou. V průběhu dne se západoevropské trhy postupně utápěly v záporných číslech a ztráty se pomalu prohlubovaly. Německý burzovní index DAX zakončil dnes obchodování -0,35% (7.799,62 bodů).
Nejvíce klesajícími akciemi se ve středu staly: BMW (-4,47%), Deutsche Lufthansa (-4,45%), Infineon Technologies (-3,25%), METRO (-2,96%) a Hypo Real Estate Holding (-2,88%). Naproti tomu nejvíce rostly akcie společností: Henkel (+2,53%), RWE (+1,02%), E.ON (+0,36%), Deutsche Telekom (+0,28%) a Deutsche Börse (+0,20%).
Největší americká automobilka General Motors vykázala ve třetím čtvrtletí rekordní ztrátu 39 miliard dolarů (715 miliard Kč) kvůli jednorázovým účetním nákladům. Oznámila to dnes firma, která ve stejném loňském období prodělala 147 milionů dolarů. Bez zahrnutí jednorázových položek činila ztráta 1,6 miliardy dolarů. Celkové tržby společnosti klesly na 43,8 miliardy dolarů ze 48,9 miliardy před rokem, napsala agentura Reuters.
Americkým trhům se nepodařilo zvrátit negativní otevření a stále pokračují v poklesu. Kolem osmé hodiny večerní středoevropského času se pohybují v záporných hodnotách. Na to by mohly zareagovat i západní trhy Evropy a zítřejší otevření tamních trhů by mohlo být do mínusu.

Autor článku

Milan Podsedník  

Články ze sekce: INVESTICE