Volný pád na německé burze ?!

12.09.2001 | , Finance.cz
INVESTICE


Výrazný propad u akcií bank a finančních institucí, menší pokles telekomunikačních titulů a akcií automobilek, takto lze shrnout včerejší nepřerušené obchodování na v evropském měřítku velmi důležité burze ve Frankfurtu. 

Hlavní index německé burzy DAX včera otvíral na hodnotě 4680,8 bodů. Obchodování nebylo dramatické až do odpoledních hodin, kdy i do Německa začaly proudit informace o trágedii v USA. Index ukončil potom obchodování na hodnotě 4273,53 bodů. Tato hodnota se vztahuje ke 20:45 hodině. Na burze ve Frankfurtu tedy obchody nebyly vůbec přerušeny. Směrem dolů zamířily veškeré akcie zastoupené v tomto indexu. Je jich celkem třicet a patří významným německým podnikům a společnostem.

Výrazně padaly cenné papíry bank a finančních institucí - Allianz o 14%, Deutsche Bank o 13% a Commerzbank o 12%.

Velký propad museli zakousnout akcionáři letecké společnosti Lufthansa (-15%). Ztráty z neuskutečněných letů do USA budou velmi výrazné. Lze očekávat, že akcie Lufthansy ještě více klesne.

Relativně méně se výprodej na německém trhu projevil u telekomunikačních akcií n(Dt. Telekom -6%, Dt. Post -8,9%) nebo u cenných papírů automobilek (Volkswagen -4%, BMW -5,16%, MAN -4,7%).

Aktuální vývoj zahraničních trhů (nejen německého) sledujte na těchto stránkách.  
 

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE