Dluhopisy: podzimní letargie

17.10.2001 | , Finance.cz
INVESTICE


Při nízké aktivitě ceny dluhopisů dále během úterního obchodování na pražské burze posílily. Trh dluhopisů zůstal v osidlech jakési podzimní letargie.

Při nízké aktivitě ceny dluhopisů dále během úterního obchodování na pražské burze posílily, což se odrazilo v 10-ti bodovém přírůstku indexu společností Conseq a Reuters s názvem CoreActiveCZ.

Trh dluhopisů zůstal opět v osidlech jakési podzimní letargie, vyvolané absencí makroekonomických dat publikovaných statistickým úřadem. Při nízkých objemech obchodů se ceny obligací s nejdelšími splatnostmi ráno mírně zvedly, na těchto úrovních setrvaly až do závěru obchodní seance. Po uzavření obchodování se pravděpodobně pod vlivem pozitivního vývoje na zahraničních trzích objevili agresivní kupci, jejichž přítomnost předznamenává charakter zítřejší seance. Ze zástupců podnikových obligací s pevným úrokovým zdaněním posílila nejvíce cena dluhopisu Radiomobilu1b 8,2/04, a to o 35bps, zájem investorů přitáhl ještě floater Praha2f/11.

Nerozumíte úplně výše napsané zprávě? Nevadí, my Vám o dluhopisech "řekneme" více a srozumitelně! Přesvědčte se třeba na této stránce !

Autor článku

Markéta Žáčková  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE