Komentář k trhu dluhopisů 1.11.2001

01.11.2001 | , Cyrrus
INVESTICE


V ranních hodinách se zdálo, že je na pražské burze zavřeno. Aktivita investorů byla minimální. Chyběly jakékoliv informace. Vše důležité bylo již oznámeno.

V ranních hodinách se zdálo, že je na pražské burze zavřeno. Aktivita investorů byla minimální. Chyběly jakékoliv informace. Vše důležité bylo již oznámeno. I nadále sledujeme vývoj na amerických trzích, kde mají být zveřejňovány makroekonomická čísla, které naznačí další vývoj.
Silná zahraniční objednávka se postarala o trošku překvapivý nárůst u akcií České spořitelny. Akcie tohoto titulu v odpoledních hodinách prolomily hranici 300 Kč/ks. Poptávka přišla zřejmě ze strany silného institucionálního investora. Tento titul tak dostál pověsti portfoliového cenného papíru.
Dalším titulem, který napomohl burze v růstu, byly akcie Českého Telecomu. Tento cenný papír, který je oblíben u zahraničních investorů, navázal na svoji několikatýdenní růstovou cestu. Díky stále sílící poptávce v závěru obchodování prolomil hranici 300 Kč/ks.
Akcie KB po drobném zaváhání, kdy oslabily přes jedno procento, se dostaly na svoji ranní úroveň. Postarala se o to poptávka z řad domácích investorů. Ostatní zůstaly bez větších změn.

Autor článku

Radek Mazáč  

Články ze sekce: INVESTICE