Telecom: čas redukovat krátkodobé pozice

08.11.2001 | , Fio banka
INVESTICE


Akcie ČT včera již poněkolikáté v řadě dokázaly posílit. Snížení sazeb v USA a informace o snaze koupit Eurotel za nižší cenu pomohly k dalšímu růstu.

Zpočátku bylo přitom obchodování velmi opatrné. I drobnější investoři si zvykli po optimistických průbězích amerických trhů  držet nervy na uzdě a nekupovat draze při otevřeních. Díky tomu a nevýraznému otevření západní Evropy bylo možné nakoupit pod 313Kč. Postupně ale díky přítomnosti silnějšího zahraničního kupce  cena nezadržitelně zamířila k 320Kč. Do konce dne se akcie obchodovaly  v pásmu 316 -321Kč. Kurz se ještě může dostat výše (v případě pozitivní Ameriky a snížení sazeb ECB k 330Kč?), ale nastává čas zvažovat redukci pozic v ČT. Informace o snaze snížit cenu za Eurotel jsou v kurzu již patřičně započteny a tato jednání jsou patrně na počátku.

Pokud se představitelé Českého Telecomu nedohodnou s konsorciem Atlantik West na nové ceně, může to znamenat, že se bude společnost prodávat s Eurotelem bez manažerské kontroly (což MF připouští), což se negativně projeví na hodnotě ČT.  Současné pozitivní vnímání snahy o nižší cenu za mobilního lídra tak  může vystřídat nejistota ohledně této skutečnosti. Společně s razantním posilováním kurzu v předchozích dnech by stálo za to, zvážit redukci krátkodobých pozic v České Telecomu.

Jaký je aktuální vývoj ceny akcie Telecomu, sledujte na této internetové stránce!

Autor článku

Pavel Hadroušek

Články ze sekce: INVESTICE