Co dělat, když kurzy akcií klesají?

23.11.2001 | , Finance.cz
INVESTICE


Vyberte peníze z vašeho účtu a za volné peněžní prostředky dokupte prostřednictvím obchodníka s cennými papíry další akcie. Akcie můžete koupit také na úvěr.

Pokles cen akcií je nepříjemný. Přesto není důvod k zoufání. Je tolik možností, jak i v tomto období vydělat! Prodej akcií může být za určitých situací nejméně šťastným řešením. Nepodléhejte hned při prvních poklesech kurzů v řádu desetin procent panice. Poraďte se o dalším postupu s Vašim makléřem nebo v našem poradenském centru! A propos … možná Vás zajímá, které akcie na burze vlastně aktuálně nejvíce ztrácejí. Doporučujeme nahlédnout na tuto stránku.

Předtím než prodáte, myslete na alternativy, kam uložíte své volné prostředky!  K dispozici Vám jsou například investiční fondy, dluhopisy či termínované vklady. Víte, jaký výnos by Vám zajistily? Jste s výnosy jiných investičních instrumentů spokojeni, tak prodávejte. Jestli nevíte, jak na to, navštivte tuto internetovou stránku.

Vyhráváte souboj nad svým bázlivým já a setrváváte stále v pozici investora na akciových trzích. Věřte tomu, že jste dobře učinili!

  • Vyberte peníze z Vašeho účtu a za volné peněžní prostředky dokupte prostřednictvím obchodníka s cennými papíry další akcie. Akcie můžete koupit také na úvěr. O šancích a rizicích spojených s tzv. maržovými obchody čtěte na této stránce.  
  • Dokoupením dalších kusů akcií zprůměrujete jejich nákupní ceny, což vám v budoucnu může zajistit vyšší zisky.

Bojíte se, že ceny akcií budou dále klesat a vy hodně ztratíte? Stanovte si pevnou hranici, pod kterou již za žádnou cenu nepůjdete. Zadejte svému makléři příkaz "stop-loss", na jehož základě budou vaše akcie prodány, jakmile jejich kurz spadne pod Váš limit. Více o "stop-loss-orderu" na této stránce.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE