Přeměna IF Kvanto se protahuje

10.12.2001 | , OB Invest
INVESTICE


OB Invest, investiční společnost, oznamuje nejnovější vývoj procesu přeměny fondu KVANTO, investiční privatizační fond, a.s. na otevřený podílový fond.

Jak společnost OB Invest již dříve informovala, fond KVANTO, investiční privatizační fond, a.s. se ocitl mezi několika investičními fondy různých investičních společností, jejichž proces přeměny byl účelově napaden jedním minoritním akcionářem.

Konkrétně poté, co OB Invest požádal rejstříkový soud o provedení výmazu fondu Kvanto z obchodního rejstříku, bylo uvedené řízení napadeno minoritním akcionářem, který žádal o přerušení řízení. Spor byl ukončen rozhodnutím Vrchního soudu, který rozhodl ve prospěch společnosti OB Invest, tedy že se řízení nepřerušuje a zároveň nepřipustil možnost uplatnění dalších opravných prostředků proti tomuto rozhodnutí ze strany dotčeného akcionáře.

Akcionář však rozhodnutí Vrchního soudu opět napadl účelovým dovoláním, podaným i přes zmiňovaný výrok soudu. Soudní spis s tímto dovoláním byl soudkyní provádějící uvedené řízení odeslán dne 27.11.2001 Nejvyššímu soudu ČR jako soudu dovolacímu.

Proces přeměny fondu KVANTO, investiční privatizační fond, a.s. tak bude opět s největší pravděpodobností pozdržen oproti zamýšlenému datu realizace. Připuštění či odmítnutí podaného dovolání a tím i realizace výmazu společnosti z obchodního rejstříku a završení přeměny fondu nyní závisí pouze na rozhodnutí Nejvyššího soudu ČR.

Jaký je aktuální vývoj cen podílových listů uzavřených podílových fondů na pražské burze, sledujte na této stránce!

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE