Komentář k trhu 2.1. 2002 (Cyrrus)

02.01.2002 | , Cyrrus
INVESTICE


První obchodní den v novém roce 2002 veškeré blue chips oslabily. Nejprve se mírnými prodeji podíval dolů Unipetrol, který se v jednu chvíli obchodoval těsně nad 41,- Kč, avšak investoři využili zajímavou cenu k nákupům a po zbytek obchodování byl poptávkovými kotacemi tlačen vzhůru. Uzavřel u 43,- Kč (-4,5%).

Podobný vývoj předvedl ČEZ (74,30 Kč). Objem obchodů byl však vyšší. Český Telecom korigoval díky oslabování zahraničních indexů. Propad se zastavil kvůli silnému růstu futures v USA, avšak otevření Ameriky nebylo příliš optimistické. Uvidíme tedy, zda se ČT na této hranici udrží (355,- Kč). Komerční banka se v poslední době obchoduje jako na houpačce a není na ní znát prozatím silnější investor (1015,- Kč). Česká spořitelna oslabila s trhem a prozatím je pod 300,- Kč. České radiokomunikace se dnes obchodovaly poprvé se spreadem 10,- Kč a jsou nakupovány do ceny 350,- Kč.
Další vývoj bude ovlivňován zahraničím a zprávami ohledně privatizace. Makroekonomická data v USA mohou krátkodobě ovlivnit obchodování na tamních trzích.

Autor článku

Eduard Tesař  

Články ze sekce: INVESTICE