Investujte do fondu fondů

06.03.2002 | , ESF MU Brno
INVESTICE


Délka investice do tohoto typu fondu by se měla pohybovat od tří let. Fondy fondů se od svých "kolegů" liší v tom, že při jejich správě není nutné mít k dispozici množství analytiků, kteří sledují prostředí, do kterého jsou investovány prostředky svěřené podílníky fondu ...

Délka investice do tohoto typu fondu by se měla pohybovat od tří let. Fondy fondů se od svých "kolegů" liší v tom, že při jejich správě není nutné mít k dispozici množství analytiků, kteří sledují prostředí, do kterého jsou investovány prostředky svěřené podílníky fonduFondy tohoto typu by měly svým podílníkům přinášet vyšší než průměrné zhodnocení jejich podílů. Samozřejmě, že s tím souvisí i vyšší rizikovost této investice. V podstatě však můžeme říct, že investice do fondu fondů nám dává dvakrát vyšší diverzifikaci portfolia než jednoduchá investice do předchozích typů fondů. Proč? Právě z toho důvodu, že podílový fond diverzifikuje poprvé své portfolio a fond fondů nakupuje podílové listy různých podílových fondů, takže v podstatě dochází podruhé k diverzifikaci.

Nyní se podívejme na deset nejvýkonnějších zahraničních fondů fondů. Fondy jsou seřazeny podle roční výkonnosti.

(tabulka odstraněna, pro aktuální informace o výkonnosti podílových fondů se podívejte na stránku investice.finance.cz/zacinajici-investor/principy-obchodovani/subjekty-kapitaloveho-trhu).

Článek je publikován v rámci seriálu Spoření nebo investice? Všechny díly seriálu o investování do podílových fondů najdete zde.

Autor článku

David Fuchs  

Články ze sekce: INVESTICE