Rodina fondů ČSOB se rozrostla o fond ČSOB nadační

12.04.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


11. dubna povolila Komise pro cenné papíry investiční společnosti OB Invest a.s., která patří do rodiny ČSOB vytvoření nového fondu s názvem ČSOB nadační. Skupina OB Invest obhospodařuje nyní 7 otevřených fondů a dva investiční. ČSOB patří do skupiny KBC spravujíci v 350 fondech majetek v hodnotě 70 mld. euro.

V tiskové zprávě vydané 11.4.2002 se dále uvádí "Parametry fondu byly citlivě nastaveny tak, aby splňovaly náročné požadavky všech nadací i nadačních fondů kladené na obezřetnou správu nadačního jmění i ostatních finančních prostředků a vyhovují rovněž požadavkům na investování příspěvků z Nadačního investičního fondu, které jsou v současné době nadacím přerozdělovány."

Podle vyjádření společnosti jsou parametry fondu jsou nastaveny v souladu se zákonem 227/1997 Sb. o nadacích a nadačních fondech a vyhovují tak přesným požadavkům těchto specifických investorů především s ohledem k míře poměrně striktních limitůpro investování prostředků nadací.

"Vyšší a ušlechtilé cíle, které činnost nadací charakterizují, nás zavazují k maximální stabilitě, jistotě a ochraně svěřeného majetku. Hlavní zřetel při přípravě fondu ČSOB nadační byl tak kladen na absolutní bezpečnost pro klienty, která je rovněž prvořadou prioritou finanční skupiny ČSOB. Protože si zároveň uvědomujeme důležitost výnosů z nadačního majetku pro plnění cílů jednotlivých nadací, přijatá konzervativní investiční strategie při zachování vyššího stupně obezřetnosti dává předpoklad dosažení stabilních a velmi zajímavých výnosů." Uvádí se dále v tiskové zprávě.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE