Jen na správně položenou otázku se dá odpovědět!

10.07.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Říká se, že dobrá rada je nad zlato. Radit může jenom ten, kdo je zkušený odborník na danou problematiku. Ne vždy tomu tak je. Ministři i sami poslanci mají tým poradců. Kdo a především co jim radí většinou nevíme....

To na našem serveru to je úplně jinak V sekci poradenstvi  vám naši partneři zdarma a obratem odpoví na vaše dotazy. Má to ovšem jeden háček. Otázka musí být správně položena. Opravdu nestačí otázka typu "... mám si vyměnit dolary teď a nebo mám počkat ještě týden..." Jistě extrémní, ale ne neobvyklý příklad.

Proto pro vás dnes vybíráme neobvyklou radu. A sice, jak se správně ptát. Jedna naše čtenářka má problém s fondem fondů. Prodělala peníze. Jistě. Výkonosti jednotlivých fondů klesají, fondy fondů můžou klesat také. Ale jak můžeme radit nebo dávat doporučení, když neznáme přesnou podstatu problému:

"Dobry den, ja a muj otec jsme pred rokem investovali do IN fondu fondu. Kurz tohoto fondu rapidne poklesl zrejme s poklesem amer. ekonomiky, zejmena technolog. akcii. Jiz prodelavame znacnou sumu penez. Doporucujete tyto podily jeste drzet nebo prodat?"

Našim partnerům z firmy Böhm a partner a.s. nezbývé než žádat upřesnění dotazu:

"Abychom Vám mohli skutečně dobře poradit, nebo říci svůj názor (pokud byste o něj měli zájem), tak bychom měli vědět více podrobností - o jakou jde sumu, jaký je současný stav, jake jsou Vaše potřeby a budoucí očekávání a poté bychom Vám mohli možná navrhnout využití jiného produktu, který by s větší pravděpodobností rychleji dokázal smazávat současné ztráty."

Poučení pro čtenářku a jistě i pro Vás ostatní. Nebojte se a ptejte se! Určitě se Vám pokusíme pomoci radou nebo doporučením. Naše rada pro tentokrát je: "Ptejte se přesně!"

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE