Nákup amerických akcií je snadný

23.08.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Je složité koupit americké akcie? Nebo jak uvádí titulek článku je to naopak velice snadné? Od jaké částky se vyplatí investice do US akcií? Takovéto otázky se často objevují v poradneství....

Poradenstvi.finance.cz je specializovaná stránka našeho serveru, kde ve spolupráci s odborníky z firmy Böhm a partner a.s. odpovídáme na Vaše dotazy. Základní informační a poradenský servis je samozřejmě pro Vás zdarma, složitější dotazy řeší naši partneři individuálně po telefonické dohodě.

Dnešná dotaz, který jsem pro Vás vybral se týká právě investic do US akcií. Čtenář se ptá:

"Dobrý den, co se týče akcií jsem začátečník a rád bych se zeptal, zda-li je vhodné nakupovat akcie z USA (např. DELL) v objemu cca 1000,- USD s investičním horizontem 1 rok. Zahraniční akcie jsem ještě nenakupoval, takže nemám přehled jestli riziko (po započtení všech poplatků za nákup, prodej atd.) vzhledem k nízké sumě a krátké době není příliš velké. Jakou jinou investični alternativu byste mi doporučili? Předem díky za odpověd."

Alexander Tóth odpovídá:

"Dobrý den. Akcie společnosti DELL jsou vskutku velmi zajímavé, ale Vámi zamýšlená investovaná částka je opravdu velice nízká. Přesto - pokud byste měl zájem o nákup těchto akcií, které stojí cca 27USD, tak u naší společnosti bychom Vám tento obchod zprostředkovali za paušální poplatek 25 USD"

Nákup a prodej amerických akcií opravdu není problém. Naši obchodníci s CP (kteří jsou v takovýchto obchodech v roli zprostředkovatelů) mají partnery za oceánem a tak je nákup akcií velice jednoduchý. Problém by mohl být z výší investice. Poplatky za nákup a prodej jsou totiž poměrně vysoké a tak je potřeba je rozpočítat na větší objem investice.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE