Je dobré investovat do uzavřených podílových fondů?

30.09.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Je dobrou investicí vložení peněz do uzavřených podílových fondů připravených k otevření? Je zde nějaké riziko? Jaký bude výnos? to jsou otázky, které Vás jistě napadnou. Stejně tak napadají naše čtenáře, kteří....

....využívají naše bezplatné poradenství na stránce poradna.finance.cz. Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i totobezplatné investiční poradenství. Spolupracujeme s renomovanými odborníky z mnoha oblastí.

Dotaz našeho čtenáře zní:

"Hodlám investovat částku 200-300 tis. Kč v horizontu 2, max. 3 let. Na základě nepříliš rozsáhlých znalostí bych asi volil otevřené podílové fondy (obligací, fondů, indexů). Nebyly by však vhodné i jiné investice a co třeba uzavření podílové fondy, jež se budou otevírat? Cílem je dosáhnout celkového čistého výnosu vyššího než inflace a dobré likvidity na konci investičního období."

Odpověď našich partnerů je následující:

"Co se týká fondů směřujících k otevření, u kterých je diskont kolem 10% - dalo by se hovořit o zajímavé a jisté investici, protože portfolio těchto fondů je z většiny v dluhopisech - problém je v likviditě a stále ještě v legislativních těžkostech - žaloby a pod. Jsem přesvědčen, že případnou investicí na efektivně fungujících trzích (například do jejich indexů) byste i při vyšším riziku dosáhl momentálně lepšího zhodnocení."

Jak je z odpovědi vidět, nemusí to být s investicí do UPF výhodné. Na výhody, výkonnosti a na jednotlivé OPF (otevřené podílové fondy) se můžete podívat zde.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE