X-Trade Brokers Cup 2009: Porsche jede na Slovensko

02.11.2009 | , Limerik
INVESTICE


Padesát tisíc soutěžících se zúčastnilo třetího ročníku československé investiční hry X-Trade Brokers Cup. Slováci vyhráli jak hlavní cenu, tak i pomyslnou soutěž v počtu registrací.

Investování je jednodušší, než se může na první pohled zdát. O tom se mohlo přesvědčit na padesát tisíc soutěžících třetího ročníku československé investiční hry X-Trade Brokers Cup. Slováci vyhráli jak hlavní cenu, tak i pomyslnou soutěž v počtu registrací nad Čechy o 1,5 %. Podíl žen se postupně zvýšil na 23 % a důkazem jejich úspěšnosti je i absolutní vítězka soutěže.

Hlavní cena Porsche Cayman putuje ve třetím ročníku soutěže na Slovensko. Zuzana Holienčinová z Trnavského kraje dokázala zhodnotit účet o 4040 % a stala se nejúspěšnějším obchodníkem tohoto ročníku soutěže X-Trade Brokers Cup. Přestože paní Holienčinová se stala absolutní vítězkou, týdenní soutěž o komunikátory HTC má jiné vítěze. Svoji kategorii mohl však vždy vyhrát pouze jeden. V České republice se v mužské kategorii na prvním místě umístil pan Jakub Rusnok, kterému se podařilo zhodnotit virtuální účet o 1561 %. V ženské kategorii zvítězila paní Martina Kunstová se zhodnocením účtu o 736 %. Na Slovensku vyhrál mužskou část soutěže pan František Galbavý, který poslední týden soutěže zakončil se zhodnocením o 1024 %. Nejvyššího zhodnocení v kategorii žen dosáhla v druhém týdnu paní Lydia Rejdová s celkovým ziskem 651 %.

A jaké byly nejlepší obchody vítězky tohoto ročníku soutěže? Paní Holienčinová se zaměřila na intradenní obchody s měnovým párem EUR/USD. Investovala také do ropy, zemního plynu a měnového páru GBP/USD, které však tvořily jen pár procent ze všech obchodů. Celkově vítězka realizovala 502 obchodů, což znamenalo více než 25 obchodů denně. Některé z nich trvaly až týden, většina se jich ale odehrála v rámci několika minut. První týden soutěže se budoucí vítězka ihned zařadila mezi favority soutěže, když dokázala zhodnotit nejvíce svůj účet mezi ženami na Slovensku. I v druhém týdnu se držela na špici soutěže a stále obchodovala intradenně EUR/USD. Ve třetím týdnu vyčkávala, protože na jejím účtu proběhlo pouze 6 obchodů. Dva z nich byly ztrátové obchody s ropou a od té doby se vítězka zaměřila pouze na měny. Poslední týden skončil v nejvyšším zisku a potvrdilo se, že má cenu hrát až do konce. Ten nejziskovější obchod se odehrál na měnovém páru EUR/USD jeden den před koncem soutěže. Tři prodejní pozice na měnovém páru EUR/USD znamenaly dohromady 153 tisíc euro zisku na virtuálním účtu.

Průměrný zisk vítězky na obchod však byl daleko nižší. Nakonec se ustálil na hodnotě 833 euro a to hodně vypovídá o zvolené strategii. Vysoký počet krátkých intradenních obchodů doplnila investicemi v řádu několika dnů, kde se realizovaly nejvyšší zisky. Důležitým prvkem také bylo brzké zastavení ztrát. Ta nejvyšší se na měnovém páru EUR/USD vyšplhala na 3000 euro, což je vzhledem k průměrnému objemu 40 lotů na obchod velmi nízká hodnota. Většina ztrát se však pohybovala pouze v desítkách euro. V celkovém souhrnu bylo ziskových celých 80 % obchodů vítězky. Zajímavá je taky skutečnost, že zatímco v průměru soutěže bylo celých 62 % obchodů nákupních, vítězka byla skeptická a více prodávala. Ve většině příkazů věřila v pevnost dolaru a sázela na jeho posilování.

Společnost X-Trade Brokers gratuluje všem výhercům a zve všechny zájemce o investování na specializované vzdělávací kurzy, které probíhají po celé republice. Stačí se zaregistrovat na našem webu na nejbližší seminář. Uspět na trzích nemůžou všichni, ale informovaný a vzdělaný investor má vždy vyšší šanci!

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE