Peníze na termínovaném vkladu ztrácí hodnotu

03.10.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Pryč je doba, kdy výnosy z termínovaných vkladů byly více než 10% a lidé měli na takovýchto účtech uloženy statisíce. Nízká inflace, nízké sazby centrální banky, snahy podpořit export, nízké úročení úvěrů....

....to vše snižuje úročení vkladů. Co ale s peněžními prostředky, které nám teď "leží" na nízkoúročených vkladech? Kam přemístit investici? Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti investování Vám radí poradci z partnerské firmy Böhm & Partner.

Otázka jednoho čtenáře zní:

"V současné době mám volné finanční prostředky (cca 200 tis.) uloženy na termínovaném vkladu, což mi z hlediska výnosu připadá neuspokojivé. Rád bych tyto prostředky investoval výhodněji. Můžete mi prosím poradit?"

Odpověď a rada partnerské firmy:

"Máte pravdu, že současná sazba na TV je mizerná a proto je logické, že se snažíte najít něco zajímavějšího. Abychom Vám mohli popřípadě připravit návrh portfolia potřebovali bychom vědět jaký výnos byste očekával, s jakým možným rizikem a jaký by byl Váš časový horizont. V každém případě je nyní příležitostí opravdu celá řada - už jen 6 letá minima hlavních světových akciových trhů o tom můžou hodně napovědět."

Nechávat peníze "pracovat" pouze na TV je vskutku špatné investiční rozhodnutí. Příležitostí je ale mnoho. Počínaje podílovými fondy, přes akcie až k čím dál výhodnějším a populárnějším indexovým instrumentům. Vždy ale nezapomeňte, že se budete rozhodovat mezi výnosem, rizikem a likviditou!

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE