Pozor na riziko převodu akcií ze zaknihovaných na listinné!

04.10.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Poslední dobou se stávají čím dál populárnější některé praktiky, které managementu firem umožní lepší kontrolu (výkonem akcionářského práva) nad podnikem, který řídí. Jedná se o zrušení veřejné obchodovatelnosti a....

.... převod akcií ze zaknihovaných na listinné. Jsou to dvě naprosto legální možnosti, jak se dá získat nad akciovou společností výrazný vliv. V podstatě jde o využití neznalosti drobných akcionářů majících akcie různých firem z dob kupónové privatizace. Neznalost totiž neomlouvá. Na našem serveru ale máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti investování Vám radí poradci z partnerské firmy Böhm & Partner.

Náš čtenář se setkal právě s takovýmto problémem:

"Chtěl bych se zeptat, co pro mne jako drobného akcionáře z kuponové privatizace znamená, že na příkaz emitenta se akcie zaknihované mění na listinné. Musím si je do určité doby vyzvednout? Konkrétně jde o akcie Lovochemie, a.s. a ČSAD BUS Ústí nad Labem, a.s."

Rada našich partnerů:

"Bohužel je tomu tak. Pokud byste si je nevyzvedl ve stanoveném termínu - půjdou tyto vaše cenné papíry do dražby (na vaše náklady) a vy dostanete složenkou výtěžek z této akce."

Jako akcionář máte právo podílet se na řízení společnosti. Buďte dobrými hospodáři a sledujte svoji investici!

Autor článku

Pavel Nesejt


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE