Daily: Slabší data z USA obchodníky z rovnováhy nevyvedla

09.11.2009 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


První pátek v novém měsíci obchodníci tradičně vyčkávali na zveřejnění výsledků z amerického pracovního trhu, které byly nejsilnějším market moverem...

...konce minulého týdne. Data z USA nabídla mírné zklamání, když se počty nezaměstnaných v nezemědělském sektoru snižovaly o 190 tis., což byl výsledek podstatně lepší než v září (-263 tis.), ale zároveň horší, než většinové odhady analytiků (-190 tis.). Co víc, říjnová míra nezaměstnanosti se vyšplhala na 10,2 % (oček.: 9,9 %) a poprvé po 26 letech znovu překonala hranici deseti procent. Vedle těchto dat přinesl report i pozitivní revizi výsledků z předchozích dvou měsíců (91 tis.) a příjemně překvapila také průměrná týdenní pracovní doba ve výrobním sektoru, která nečekaně rostla na 40 hodin.

Přesto za sebou říjnová čísla zanechala spíše negativní dojmy a tak akcie, v bezprostřední v reakci na ně zamířily do červených čísel. Trh práce totiž i nadále zůstává jedním z nejslabších míst americké ekonomiky a může být do budoucna jedním z hlavních faktorů, který přispěje k jejímu opětovnému útlumu poté, co začnou odeznívat efekty fiskální a monetární stimulace.

Více z dnešního Daily naleznete na našcih stránkách ZDE..

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE