Objem investic přesáhl 10 mld. Kč

11.10.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


V průběhu září 2002 překonal objem investic českých investorů do fondů KBC hranici 10 miliard Kč. Fondy KBC se na území České republiky prodávají od března 2000 a ke konci září 2002 bylo možné na základě povolení Komise pro cenné papíry investovat na pobočkách ČSOB do celkem 80 fondů KBC.

V září dosáhly investice individuálních investorů do fondů Skupiny ČSOB na území ČR sumy 1,15 miliardy Kč a od května tak objemy měsíčních prodejů stabilně překonávají 1 miliardu Kč. "Čisté prodeje" (tedy rozdíl mezi  penězi do fondů vloženými a - formou zpětného odkupu - z fondů vybranými) dosáhly sumy 0,98 miliardy Kč.

Ve výše uvedených číslech nejsou zahrnuty pohyby v dnes již otevřených takzvaných "kupónových (privatizačních) fondech". Ty na trhu zaznamenávají obecně odliv peněz a zkreslují tak do značné míry statistiky pohybu úspor umístěných v českých fondech.

Objem prostředků uložený ve fondech určených institucionálním investorům se v září zvýšil z 5,3 na 6,1 miliardy korun.

Také v září byly u individuálních investorů nejoblíbenější fondy peněžního trhu a fondy dluhopisové, zejména KBC Multi Cash CSOB CZK, který svojí velikosti přesáhl hranici 5 miliard Kč. Zatím se tedy na oblibě fondů peněžního trhu a fondů dluhopisových fondů neprojevilo snižování úrokových sazeb, které v příštích měsících povede ke snižování jejich výnosů.

Zdroj: Tisková zpráva ČSOB

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE