Systém >skupinového nákupu< není legislativně ošetřen

11.10.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Stále častěji se setkáváme s nabídkami firem k tzv. "skupinovému nákupu". Také jeden náš čtenář se při investičním rozhodování setkal s podobnou nabídkou....

Na našem serveru ale máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti investování Vám radí poradci z partnerské firmy Böhm & Partner.

Dotaz našeho čtenáře:

"Velmi rád bych se dozvěděl, co si myslí nezávislí profesionálové o systému tzv. skupinového nákupu (nemovitosti, auta atd.). Při prvním setkání s lidmi, kteří tento systém doporučují, se zdá vše velmi výhodné a skvělé. Je to však bez rizika a existuje nějaké porovnání s klasickými cestami (leasing, hypotéka apod.)."

A co si o skupinovém nákupu myslí odborník:

"Tento způsob je využíván v zahraničí (např. v Irsku), kde se užívá v tzv. investičních klubech, kdy skupina lidí soustředí určitý objem prostředků a ten po dohodě mezi sebou zainvestuje např do nějakého produktu kapitálového trhu. O tom, že by podobný způsob byl i legislativně podchycen u nás nám bohužel není nic známo."

Není dobré riskovat, když podle naší platné legislativy není tato speciální forma nijak upravena. Riziko je veliké.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE