Jaké zhodnocení lze očekávat u indexových instrumentů?

15.10.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Práce finančních poradců je v době padajících trhů velmi obtížná. Co mají klientům nabízet? Jak zhodnocovat finanční prostředky? Který instrument nebude klesat? Kde lze očekávat výnosy. Nezbývá, než nabízet....

....naději. Naději, že v dlouhodobém investičním horizontu bude lépe. A tak ukázat index S&P nebo DAX za posledních 6 let je nedobré - index ztrácel. Ale právě S&P za posledních 70 let rostl průměrně ročně o 9%. Nezbývá, než tedy věřit dlouhodobým instrumentům. Jedním takovým jsou indexové certifikáty.

Na našem serveru ale máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti investování Vám radí poradci z partnerské firmy Böhm & Partner.

Otázka našeho čtenáře je stručná:

"Jak mám nejvýhodněji investovat 300 tic korun?"

Odpověď:

"Pokud již využíváte pojistky, penzijní pojištění, stavební spoření atd., tak bychom Vám navrhli například diverzifikovanou a transparentní investici do indexových instrumentů vybraných rozvinutých kapitálových trhů, které jsou v současnosti na několikaletých minimech. tato investice ovšem předpokládá investiční horizont 1-3 roky s očekávaným zhodnocením na úrovni 6 - 9% p.a."

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE