Analýza amerického dolaru

05.01.2010 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Vybrali jsme tento článek ze sekce blogy uživatelů jako zajímavý pohled na americký dolar.

New Yorské obchodování se vedlo v poklidném tempu a většina majors zakončila poměrně blízko počátečních hodnot. Z fundamentálního hlediska bylo příjemným překvapením průmyslové ISM, které se dostalo na hodnotu 55.9 z minulého 53.6 (předpokládané bylo zvýšení na 54.1). Dnešní navýšení bylo již páté v řadě a šlo o největší navýšení od roku 2006. Hodnoty nad 50 indikují expanzi průmyslového sektoru, hodnoty pod 50 kontrakci.

Překvapivě USD na takto pozitivní zprávu nereagoval a nebyl schopen výraznějším způsobem snížit ztráty po poměrně významných výprodejích v průběhu Evropského obchodování. Z toho bych usoudil, že Tokio a posléze i Londýn bude držet USD uvnitř poměrně úzkého konsolidačního pásma anebo budou v prodejích USD pokračovat.

Mimochodem, JPY páry mají většinou 8-9 bullish dní v řadě. Konsolidace a velmi pravděpodobně i retracement jsou tedy na místě a lze doporučit uzavření dlouhých pozic anebo alespoň realizování částečného zisku.  Trend se však ještě nezměnil a tak bych s otevřením krátkých pozic ještě počkal.

Úterý je často svědkem otočení sentimentu trhu o 180 stupňů (proto se mu také často říká “Turn Around Tuesday”. V ideálním případě by tedy Londýn USD prodal, NY by ho posléze koupil a vytvořil tím USD bullish signál.

Na gragu USD indexu by to ideálně vypadalo tak, že by se USD propadl k hodnotě 77.00. To je nejenom psychologická hranice, ale také support svíčky vytvořené před dvěma týdny. Nedaleko (76.82) je také 38.2% fib. ret.

Podobně by USDCHF mohl dosáhnout na 50% fib. ret. na 1.0208. Tato hodnota je dlouhodobým support/resistance a lze tedy očekávat, že by se cena mohla odrazit a zamířit zpět vzhůru.

 


 

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE