Akciové indexy: Wall Street po volatilní seanci nakonec bez výraznějších změn

12.01.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Americké akcie včera zaznamenaly velice zajímavý vývoj, z Číny přišly v brzkých ranních hodinách velmi pozitivní zprávy ohledně růstu jejího exportu...

...a importu. Oba ukazatele výrazně překonaly očekávání analytiků, zatímco vývoz rostl o 17,7%, objem dovozu dokonce vyskočil o 55,9%. Tyto zprávy povzbudily futures na akciové indexy a Wall Street tak začal týden v zelených číslech. Postupně sice indexy ztratily většinu předchozích zisků, nicméně i tak se nesla seance spíše v optimistickém duchu. Nákupní apetit se vrátil zejména v závěru obchodování a zámořské trhy tak zakončily obchodování v kladném teritoriu (Dow Jones Industrial Average +0,43%, S&P 500 +0,17%), výjimkou byl technologický sektor, Nasdaq odepsal -0,21%.

Na poli korporátních zpráv včera odstartovala hlavní výsledkovou sezónu společnost Alcoa. Akcie společnosti před oznámením výsledků rostly o 2,5%, nicméně po zveřejnění došlo k obratu. Společnosti totiž oznámila nižší než očekávaný zisk na akcii (0,01 vs. oček. 0,06 USD), což bylo pro investory spíše zklamáním, neboť firma nebyla schopna naplno využít efektu rostoucích cen hliníku. Akcie se tak dostaly pod prodejní tlak a oslabily o více než 5%.

Co se týká dnešního obchodování, z hlediska makrodat stojí za zmínku pouze zveřejnění salda obchodní bilance za listopad ve 14:30 SEČ, kde se očekává mírné prohloubení deficitu z říjnových -32,9 mld. na -34,9 mld. USD.

Futures na hlavní akciové indexy se pohybují v červených číslech (DJIA -0,27%, S&P 500-0,28%, Nasdaq -0,32% ).

Více informací o aktuálním dění na trhu a podrobnější analýzu dnešních událostí najdete v denním komentáři (http://www.xtb.cz/http://www.xtb.cz/repository/cz/analyzy/Deniky/2010-leden/2010-01-12_daily.pdf) na stránkách X-Trade Brokers.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE