Inflační report z USA

15.01.2010 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Shrnutí obchodování předchozího dne a predikce pro dnešní den.

Většina majors zakončila obchodování relativně blízko otevíracích hodnot a to i přes to, že volatilita byla v průběhu dne poměrně vysoká. Po US zprávach, které byly všechny horší než se předpokládalo nastal výprodej USD. Ke konci dne však USD zesílil a zminimalizoval tak ztráty. Pakliže ostatní měny nebyly schopny udržet vyšší pozice proti USD ani po špatných US zprávach tak bych očekával, že pozitivní zprávy ze Spojených Statů by měly vést k udržitelnému posílení dolaru.

Páteční meziměsíční inflace CPI se očekává na 0.2% z 0.4% a míra kapacitního využití zdrojů by se měla zvýšit na 71.9% z minulého 71.3%. Kdyby došlo k navrácení do deflace a pokud by se kapacitní využití zmenšilo tak bych očekával výprodej USD. Jestli se ale dočkáme vyšších hodnot, tak by měl USD konečně dosáhnout na vyšší hodnoty.

Šance na zvýšení úrokových sazeb v Eurozóně je mizivá. To nepřímo potvrdil nejenom prezident ECB Trichet v konferenci po rozhodnutí dále podržet sazby na 1%, ale nepřímo to potvrdila i Dánská centrální banka, která dnes překvapivě snížila sazby z 1.15% na 1.05%.

USD index nebyl schopen dosáhnout na vyšší hodnoty. Zároveň ale bych schopen udržet se nad důležitým 100 denním klouzavým průměrem a nad důležitou úrovní 76.50, která je nad 50% fib. Ret. výstupu z 74,18 na 77,85.

Graf 4h EURUSD jsem vybral, protože je velmi pěkným příkladem resistance, která se po proboření směrem nahoru stala supportem. Někdy pomůže, když na grafu vyznačímu období konsolidace čtvercem či obdélníkem. V tomto případě vidíme jak je úroveň 4455 důležitá. Jestliže se cena proboří pod tuto hranici a uzavře tam svíci, tak pravděpodobnost, že se cena vrátí zpět k dolní hranici předcházejícího obdélníku je velmi vysoká. Nemůžeme si být jisti, ale rozhodně je to vysoce pravděpodobné…


Patrik Urban
FXstreet.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE