Forex: Zaostřeno na FX

08.04.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Ani včera se euro s librou na páru s dolarem nevyhnuly dalšímu pádu, ve kterém směle pokračují také v průběhu dnešního rána. Včera jsme se příliš...

...důležitých informací nedočkali. Libře mírně uškodily, slabší výsledky PMI, euro se dostalo opět pod tlak kvůli nekonečnému příběhu Řecka (tamní banky požádaly stát o pomoc) a obě měny slábly také díky nervózní situaci na akciových trzích, které se včera propadly do červených čísel.

Dnes nás v Evropě čeká především zasedání Bank of England a Evropské centrální banky. Obě banky zřejmě sazby ponechají beze změny a zatímco BoE zřejmě nijak nepřekvapí ani s doprovodným komentářem, ECB může kurz eura rozvlnit daleko výrazněji. Obchodníci čekají zejména na stanovisko ECB k pomalu rostoucí ekonomice a zrychlujícímu tempu růstu CPI, což rozhodně není situace, která dává ECB příliš manévrovacího prostoru. Pokud by ECB upozornila na rizika spojená se slabým růstem hospodářství v eurozóně (což lze dle našeho názoru čekávat), pro euro to může být další nepříjemná rána, která by jej mohla posunout blíže k supportu 1,3260 EUR/USD.

Výhled pro obě evropské měny (zejména pak pro euro), tedy zatím zdá se zůstává negativní a jakýkoli jejich růst může být obchodníky rychle využíván k opětovným prodejům stejně tak, jako jsme tomu byly svědky v posledních týdnech.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE