Akcie: Pozitivní trend v bankovním sektoru potvrdila i společnost Morgan Stanley

22.04.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Výsledková sezona ve Spojených státech ovlivňuje i nadále vývoj akciových indexů. Prozatímní bilance je velmi pozitivní, protože zveřejněná čísla ve...

...většině případů převyšují původní očekávání. Z počtu 107 firem, které dosud reportovaly svá čísla, jich 83% překonalo svým čistým ziskem původní odhady. Index Dow Jones posílil o 0,07%, technologický Nasdaq stoupl o 0,17% a S&P500 si odepsal 0,10%.

Včerejší radost z korporátních výsledků ztlumily znovu obavy ohledně situace Řecka. V zelených číslech pokračuje průmyslový a technologický sektor. Oproti tomu ztrácí celkově přes 2% zdravotnický sektor. Pesimistická nálada se projevila poté, co finanční ředitel společnosti Abbott Laboratories oznámil, že reforma amerického zdravotnictví se negativně projeví na tržbách v sektoru.

Včerejší odpolední obchodní seance byla provázena výsledky společnosti Morgan Stanley. Ta oznámila nečekaně vysoký zisk za první čtvrtletí v důsledku silných výsledků z obchodování s dluhopisy. Výnosy z dluhopisů se více než zdvojnásobily na 2,7 mld. USD a čistý zisk vzrostl o 28%. Akcie společnosti reagovaly na výsledky růstem až o 3,6 % nad 31,5 USD/akcie. Morgan Stanley tak pokračuje v pozitivním trendu, který v této výsledkové sezoně doprovází bankovní domy ve Spojených státech.

Středeční obchodování o své výsledky obohatil i jeden z největších výrobců letadel na světě Boeing. Čistý zisk poklesl z 610 mil. (86 centů na akcii) na 519 mil. (70 centů na akcii), zatímco analytici očekávali zisk na úrovni 64 centů na akcii. Tržby se snížily o 7,8 procenta na 15,2 miliardy dolarů. Přesto akcie společnosti Boeing včera uzavíraly s růstem o 3,9%.

Přestože bankovnímu sektoru se daří, akcie Citigroup končily včerejší obchodní seanci s poklesem o 0,80%. Naopak konglomerát GE zakončoval v plusu s růstem o 0,16%. V červených číslech skončily akcie technologické společnosti IBM (-0,54%), výrobce telekomunikačních zařízení Nokia (-1,45%), internetového portálu Yahoo (-5,06%) nebo farmaceutické společnosti Pfizer (-0,95%).

Dnes se Spojené státy chystají zveřejnit průmyslovou inflaci (14:30), žádosti o podporu v nezaměstnanosti (14:30) a prodeje existujících domů za měsíc březen (16:00). Výsledkovou sezonu doplní především společnost Pepsi Cola (13:00) nebo Verizon Communications (13:30). Po ukončení obchodování přednese svá čísla softwarová společnost Microsoft.

Kompletní přehled všech společností včetně očekávaných a skutečných výsledků, odkazů na podrobnou analýzu titulů najdete na našich webových stránkách v sekci Trhy/CFD na akcie (CFD Equity).

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE