Akcie: Hlavní indexy skončily v mínusu, po dlouhé době se dařilo bankám

20.05.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Zhruba půlprocentním poklesem zakončily včerejší obchodování americké akcie. Vše naznačuje tomu, že se na trhy vrací klidnější nálada. V druhé...

...polovině obchodní seance smazaly americké akcie ztráty, které utrpěly v souvislosti se zákazem naked shortsellingu v Německu a rekordním počtem zabavených nemovitostí v USA. Index Dow Jones tedy v závěru obchodování ztratil 0,63%, širší index S&P500 zakončil na hodnotě -0,51% a technologický Nasdaq si odepsal 0,82%.

Finanční sektor se znovu vrací do lepších čísel. Zatímco v úterním obchodování utrpěl největší ztráty (-2,2%), středa znamenala značné zlepšení. K optimistické náladě přispělo, že nová legislativa v podobě finanční reformy možná nebude tak přísná, jak se původně očekávalo. Přestože se finanční sektor, stejně jako ostatní, nedostal do zelených čísel, odepisoval si jen nízkou ztrátu v podobě 0,2%. Za dobrým trendem totiž poněkud zaostávaly regionální banky. Dobré výsledky se odrazily i na akciích společnosti Citigroup, která si po dlouhé době polepšila růstem o 2,14%. Středeční obchodní seanci končily s nejvyššími zisky zdravotnické společnosti, které oslabily pouze o 0,1%. Naopak nejhůře si vedl sektor základních materiálů s poklesem o 1,3%.

Středeční obchodní den přinesl výsledky druhého největšího amerického diskontního prodejce Target Corp., které překonaly očekávání trhu. Čistý zisk za první čtvrtletí letošního fiskálního roku dosáhl 90 centů na akcii. Za vyššími zisky společnosti stojí silnější poptávka po pečivu a oblečení. Přes dobré výsledky skončily akcie společnosti Target Corp. mírně v mínusu (-0,35%).

V zelených číslech se podařilo udržet akciím konglomerátu GE (0,17%), farmaceutické společnosti Pfizer (0,06%) a společnosti Nokia (0,20%). Naopak v červených hodnotách skončily akcie technologické společnosti IBM (-0,84%) nebo internetového vyhledávače Yahoo (-1,50%).

Dnes přinesou Spojené státy žádosti o dávky v nezaměstnanosti (14:30), údaje o indexu ekonomické aktivity Philadelphia Fed (16:00) a předstihové indikátory za duben.

Kompletní přehled všech společností včetně očekávaných a skutečných výsledků, odkazů na podrobnou analýzu titulů najdete na našich webových stránkách v sekci Trhy/CFD na akcie (CFD Equity).

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE