Akcie: Americké trhy se obratem vrací do zelených čísel

28.05.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Zatímco doposud zaznamenávaly americké akcie nejhorší měsíční bilance od února předchozího roku a index S&P 500 podléhal negativnímu sentimentu pod...

...tlakem zpráv z Evropy, včerejší obchodní den vnesl na trhy konečně optimismus.

Již několikátý den za sebou ovlivňuje náladu na trzích především Čína. Ta se rozhodovala, zda omezit nákupy evropských dluhopisů. Včera nakonec oznámila, že Evropa zůstává navzdory současné dluhové krizi klíčovým investičním trhem pro čínské devizové rezervy. Pro trhy to znamenalo povzbuzení a nejsilnější denní rally za více než deset měsíců.

Všechny tři hlavní indexy uzavřely v plusu. Dow Jones si připsal 2,85%, technologický Nasdaq 3,73% a S&P 500 posílil o 3,29% a zakončil tak nad psychologickou hranicí 1 100 bodů. Posilovalo všech deset sektorů v čele s konglomeráty (7,4%), následoval sektor základních materiálů (5,3%) a slušně rostl i finanční sektor (4,5%). Doslova euforii čtvrteční obchodní seance nijak nenarušila ani horší makrodata, kdy americký HDP v prvním čtvrtletí vzrostl o 3% proti očekávanému údaji hovořícím o 3,4% růstu.

Dokud se neobjeví strukturální problémy, které by dokázaly znejistit investory a vzít jim důvěru v další růst, očekáváme zatím pokračování probíhající rally.

Dnes přinesou Spojené státy údaje o osobní spotřebě za duben (14:30), index nákupních manažerů v Chicagu (15:45) a index spotřebitelské důvěry Michiganské Univerzity za květen (16:00).

Kompletní přehled všech společností včetně očekávaných a skutečných výsledků, odkazů na podrobnou analýzu titulů najdete na našich webových stránkách v sekci Trhy/CFD na akcie (CFD Equity).

Autor: Veronika Kratochvílová (veronika.kratochvilova@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE