Akcie: Americké akcie v zelených číslech, po dlouhé době rostl i energetický sektor

03.06.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Americké indexy zaznamenaly během včerejší obchodní seance nečekaně silný růst o více než 2,5%. Index Dow Jones vzrostl o 2,25%, stejně jako S&P 500,...

...který se zvýšil o 2,58%. Index technologických titulů Nasdaq zakončil dokonce s největším růstem (2,64%). Dobrou náladu na trzích odstartovala pozitivní makrodata ze Spojených států, konkrétně rozjednané prodeje domů, které v dubnu překonaly konsensus. Žádná negativní zpráva nepřišla tentokrát ani z eurozóny, a tak přinesla silně růstová seance investorům také silné zisky.

Po dlouhé době rostly i energetické tituly, které si celkově připsaly 4,3%. Nikoli však z důvodu pozitivní změny situace v Mexickém zálivu, ale v důsledku atraktivních cen tohoto sektoru. Po úterním razantním propadu posilovaly akcie těžařského gigantu BP a dokázaly si tak připsat růst o 3,1%. Během středeční obchodní seance se dařilo stoupat všem sektorům, nejlépe si vedl sektor základních materiálů (3,8%), průmyslový (2,8%) a finanční (2,7%).

Uvidíme, jak se změní nákupní apetit obchodníků během dnešního dne a kam budou americké trhy směřovat dál. Přestože během zítřka očekáváme velmi pozitivní data z trhu práce, dnešní obrat nelze zcela vyloučit. Spojené státy totiž dnes zveřejňují vydatný počet makrodat. Ve 14:30 budeme znát počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti, produktivitu práce v zemědělství a náklady na jednotku práce. V 16:00 přijdou na řadu podnikové objednávky a ISM index nevýrobní sféry.

Kompletní přehled všech společností včetně očekávaných a skutečných výsledků, odkazů na podrobnou analýzu titulů najdete na našich webových stránkách v sekci Trhy/CFD na akcie (CFD Equity).

Autor: Veronika Kratochvílová (veronika.kratochvilova@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE