Akcie: Akciové indexy v USA navázaly na červená čísla ze závěru týdne

08.06.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Pondělní obchodní seance nedopadla pro tři hlavní americké akciové indexy zrovna příznivě. Index Dow Jones klesl o 1,16%, širší S&P500 si odepsal...

...1,35% a index technologických titulů Nasdaq spadl dokonce o 2,04%.

Obchodování na začátku tohoto týdne zůstalo i nadále ovlivněno zprávami ze závěru týdne minulého, kdy nová maďarská vláda poukázala na své dluhové problémy. Negativní sentiment je zřejmě stále podpořen i daty z trhu práce, která nebyla tak vysoká, jak se původně očekávalo.

Předobchodní fáze, kdy se do popředí dostalo pozitivní prohlášení o stavu Maďarska, naznačovala růstovou tendenci a bezprostředně po otevření trhů se indexy dostaly do zelených čísel také díky zprávě o úspěšné operaci zachytávání ropy v Mexickém zálivu. V průběhu dne ale přišla informace o předvolání banky Goldman Sachs před vyšetřovací komisi v souvislosti se zatajováním a nedostatečnou spoluprácí s úřadem pro vyšetřování finanční krize.

To naznačuje skutečnost, že se včera prodávali především akcie z bankovního sektoru. Podobně tomu bylo u technologických společností. Největší ztráty utrpěl průmyslový sektor (-2,7%).

Aktuálně to vypadá, že americké indexy nevědí, kterým směrem se vydat. Ve Spojených státech nás dnes nečekají žádná významná data, takže vývoj trhu v následujících hodinách bude záviset od převládajícího sentimentu.

Kompletní přehled všech společností včetně očekávaných a skutečných výsledků, odkazů na podrobnou analýzu titulů najdete na našich webových stránkách v sekci Trhy/CFD na akcie (CFD Equity).

Autor: Veronika Kratochvílová (veronika.kratochvilova@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE