Na český trh vstupuje šest podílových fondů rakouské 3Banken-Generali

11.11.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Na český trh podílových fondů vstupuje šest produktů rakouské investiční společnosti 3Banken-Generali. Mezi fondy, které jsou zaregistrovány u Komise pro cenné papíry, jsou zastoupeny všechny základní investiční alternativy - fond dluhopisový, dva smíšené, dva akciové a jeden fond fondů.

3Banken-Generali je teprve třetí zahraniční společností, která od Komise pro cenné papíry obdržela oprávnění nabízet fond fondů v České republice. Výhradní právo zprostředkování investice fondů 3Banken-Generali v České republice získala společnost Obk finance, s. r. o.

Klientům v České republice se otevřela možnost investovat do dluhopisového fondu 3Banken Global Bond-Mix zaměřeného na mezinárodní dluhopisy, do smíšených fondů 3Banken Portfolio-Mix a Generali Mixfonds, akciových fondů 3Banken Global Stock-Mix a Generali Aktienfonds a do fondu fondů 3Banken Global Life-Mix. Ten ze své podstaty investuje do jiných podílových fondů, přičemž se zaměřuje na obory z oblasti péče o člověka - zdraví, vzdělávání i zábavu. Všechny fondy jsou registrovány v Rakousku, a podléhají tak velmi přísnému dohledu ze strany státu. Depozitářem fondů je Oberbank AG. Zákonem předepsanou úlohu "kontaktní banky" převzala ČSOB.

Pro investory z České republiky připravila Obk finance ve spolupráci s 3Banken-Generali a Oberbank AG výhodné podmínky. Klientův účet cenných papírů je veden na jeho jméno přímo u Oberbank AG v Rakousku. Při uskutečnění převodu prostředků do zahraničí však investor platí v podstatě pouze poplatky v tuzemském platebním styku. Směna české koruny na příslušnou měnu fondu, kterou je ve všech šesti případech euro, se provádí za nadstandardních podmínek. Díky svému napojení na Oberbank poskytuje Obk finance českým klientům mimořádně výhodné devizové kurzy a poplatky. Samozřejmostí je e-banking, který denně poskytuje aktuální přehled o hodnotě majetku investora i o jeho prostředcích na peněžním účtu. Klient může prostřednictvím e-bankingu také zadávat pokyny ke koupi či prodeji cenných papírů. Aktivní přístup k obchodování prostřednictvím e-bankingu však může získat pouze investor, který předtím prokázal dostatečné znalosti a zkušenosti v oblasti cenných papírů. Klientům 3Banken-Generali jsou k dispozici poradci Obk finance a v případě potřeby i kterákoliv pobočka Oberbank AG v Rakousku. Obk finance přitom spolupracuje výhradně s prověřenými seriózními poradci prvotřídní kvality.

Do fondů 3Banken-Generali lze vstoupit úvodní investicí pohybující se v řádech desítek tisíc korun. Následné investice mohou dosahovat pouze řádově tisícových hodnot. Prodej podílových listů se uskutečňuje kdykoliv a bez jakýchkoli srážek či poplatků, vždy za aktuální hodnotu podílu v den uskutečnění prodeje. V brzké době budou mít investoři možnost využít programu pravidelného investování malých částek.

S podrobnou nabídkou fondů 3Banken-Generali se lze seznámit na internetu (na adrese www.obkfinance.cz), osobně v sídle společnosti nebo prostřednictvím finančního poradce - schůzku s ním zprostředkují pracovníci Obk finance. Firma má své autorizované poradce v několika městech v Čechách i na Moravě a postupně jejich síť rozšiřuje na území celé České republiky. Jako jedna z mála zahraničních společností se bude 3Banken-Generali prezentovat i na konferenci Fond Market, která se uskuteční 9. listopadu v pražském hotelu Jalta.

Tisková zpráva Obk finance, s. r. o.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE