Akcie: Nejvyšší hodnoty od poloviny května

16.06.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Americké akciové trhy za sebou mají po včerejšku mimořádnou rally. V růstu je nezastavilo ani zveřejnění zejména německého indexu podnikatelské...

...nálady (ZEW), který zdaleka nenaplnil očekávání. Trhy se nenechaly zbrzdit, ani když agentura Fitch snížila rating společnosti BP o 6 stupňů na BBB. Růst v zelených číslech se konal za poměrně slabého objemu a ignoroval i přetrvávající obavy z vývoje eurozóny. Optimismus vyvolaný absencí špatných zpráv podpořila dobrá data o průmyslové aktivitě v oblasti New Yorku.

Index Dow Jones tak uzavíral s nárůstem o 2,10%, technologický Nasdaq si připsal 2,76% a index S&P500 posílil o 2,35%, a umazal tak veškeré ztráty za rok 2010. Po propadech způsobených únikem ropy z Mexického zálivu zaznamenal vysoké zisky energetický sektor (2,7%). Nejlépe si ale vedl průmyslový sektor, který vzrostl o 3,2% a finanční sektor (2,9%) tažený hlavně společností American Express.

Dopoledne se akciové indexy pohybují v bočním trendu a čekají na impuls k dalšímu výraznějšímu pohybu. Dnešek bude bohatý především na příchozí data ze Spojených států. Ve 14:30 budou zveřejněna květnová stavební povolení a započatá výstavba. Ve stejný čas očekáváme výsledky PPI inflace a v 15:15 se dozvíme data průmyslové výroby a využití kapacit.

Kompletní přehled všech společností včetně očekávaných a skutečných výsledků, odkazů na podrobnou analýzu titulů najdete na našich webových stránkách v sekci Trhy/CFD na akcie (CFD Equity).

Autor: Veronika Kratochvílová (veronika.kratochvilova@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE