Forex: EUR/USD proražení vlajkové formace

17.06.2010 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Měnový pár EUR/USD prorazil vlajkovou formaci (Flag) a pokračuje dále vzhůru silným býčím pohybem.

Měnový pár EUR/USD prorazil vlajkovou formaci (Flag) a pokračuje dále vzhůru silným býčím pohybem až k horním cenám 1.2390. Pokud optimismus vydrží, tak v překážce mu bude stát cena 1.2450 a dále pak 1.2520. Níže na 4H grafu můžete vidět, že se jedná již o druhou vlajkovou formaci v řadě.

Dnešní summit v Bruselu

Dnes ráno jsme mohli vidět aukci španělských dluhopisů a se objevila zpráva, že ECB hodlá zveřejnit výsledky zátěžových testů evropských bank. Španělská centrální banka to již potvrdila.

Někteří odborníci se však obávají, aby zveřejnění výsledků zátěžových testů nebylo pro evropské banky kontraproduktivní. A testy by pak mohli odhalit nepříznivé kapitálové podmínky v bankovních sektorech některých členských zemí EU.

Německá kancléřka Angela Merkelová spolu s francouzským prezidentem Nicolasem Sarkozym budou na dnešním summitu dále prosazovat vznik takzvané ekonomické vlády, která by se měla vztahovat na celou unii, nikoliv jen na eurozónu. Rozšíření vlády na celou EU prosazuje především Merkelová, zatímco Sarkozy se snaží státy přimět, aby souhlasily s jeho představou o vytvoření skupiny lídrů eurozóny s vlastním sekretariátem. Dojít by mělo i na otázku zavedení zvláštní bankovní daně.

(Zdroj: CNBC, čtk, patria, Bloomberg, WSJ)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE