Akcie: Absence makrodat nechává akciové trhy mírně růst

21.06.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Páteční obchodní den se ve Spojených státech nesl v klidném duchu a bez jasného trendu. Chybějící makrodata zapříčinila neochotu obchodníků pouštět...

...se do větších akcí. V průběhu obchodování se tedy americké akciové indexy pohybovaly bez výraznějších změn. Nejvyšší objem obchodů v tomto měsíci byl způsoben zejména expirací futures a opčních kontraktů.

Dow Jones nakonec vzrostl o 0,16% a širší index S&P500 si připsal 0,13%. Dosáhl tak nejlepšího dvoutýdenního výsledku od listopadu. Index technologických titulů Nasdaq, který je od začátku roku nejvýkonnějším z indexů, uzavřel v pátek s růstem o 0,11%.

Nejlépe se v závěru minulého týdne dařilo finančnímu sektoru. Největší růst zaznamenaly francouzské, španělské a italské banky. Do bankovního sektoru se tak opět vrací důvěra. Negativní změna se dotkla ropné společnosti BP. Ratingové agentury Standard & Poor's a Moody's snížily své úvěrové známky až o tři stupně a další snížení nevylučují.

Dnes nám Spojené státy nepřinesou žádná makrodata. S očekávanou výsledkovou sezónou by na trzích mohly nastat změny v souvislosti s lepšími makroekonomickými daty, vyšší růstovou dynamikou a faktem, že úrokové sazby ve Spojených státech se budou zvyšovat dříve než v eurozóně.

Kompletní přehled všech společností včetně očekávaných a skutečných výsledků, odkazů na podrobnou analýzu titulů najdete na našich webových stránkách v sekci Trhy/CFD na akcie (CFD Equity).

Autor: Veronika Kratochvílová (veronika.kratochvilova@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE