Koruna posílila vůči dolaru

24.06.2010 | , Ruesch International
INVESTICE


Domácí měna si v průběhu noční seance připsala ve vztahu k americkému dolaru částečné zisky, vůči euru zůstává beze změny.

Oslabení dolaru přišlo po večerním zasedání FOMC, který ponechal současné nastavení měnové politiky beze změny v rozpětí 0 až 0,25% a zároveň v doprovodném komentáři potvrdil ponechání úrokových sazeb na mimořádně nízké úrovni po delší dobu. Fed také snížil své odhady růstu a inflace. Z ekonomických výsledků byly včera zveřejněny prodeje nových domů za květen, které se v uplynulém měsíci bez vládní pomoci snížily o 32,7%, což je nejhorší výsledek od roku 1963.

O úrokových sazbách se včera rozhodovalo i v ČR a stejně jako v USA byly ponechány beze změny.  Na tiskové konferenci žádné nové informace nevyplynuly, dle prognózy centrální banky jsou aktuální rizika vyvážená. Koruna se ve vztahu k euru i nadále drží v úzkém pásmu a její obchodování bude závislé na dění na vyspělých trzích a míře averze vůči riziku. Z americké ekonomiky budou v odpoledních hodinách zveřejněny pravidelné dávky v nezaměstnanosti a prodej zboží dlouhodobé spotřeby za květen.

Ruesch International - specialista na zahraniční platby

Autor článku

David Klatovský  

Články ze sekce: INVESTICE