Forex: Po zasedání amerického Fedu americký dolar oslabil

24.06.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Včerejší obchodování bylo především ve znamení makro fundamentů z USA. Dopoledne byly zveřejněny statistiky PMI indexů z Německa a z celé eurozóny....

...Tyto výsledky dopadly v souladu s očekáváním analytiků, a proto se výrazná reakce na trh nedostavila.

Mnohem zajímavější data přišla ze Spojených států. Pokles počtu žádostí o hypotéku a především výrazný propad prodejů nových domů trh celkem překvapil. Ve večerních hodinách byly také známé výsledky rozhodování americké FOMC o sazbách. Podle očekávání zůstaly sazby beze změny, ale podstatný byl doprovodný komentář, podle kterého vyplývá, že sazby patrně ještě dlouho zůstanou na současné úrovni. Žádné inflační tlaky momentálně nehrozí, nezaměstnanost zůstává na relativně vysoké úrovni 9,7%, zároveň poslední data nenaznačují přílišnou aktivitu na realitním trhu. To jsou hlavní důvody pro ponechání sazeb. Na tyto informace reagoval dolar oslabením a kurz EUR/USD včera uzavíral na ceně 1,2309 (+0,35%).

I dnes se dočkáme ze Spojených států důležitých fundamentů. Ve 14:30 SEČ budou zveřejněny výsledky květnových objednávek statků dlouhodobé spotřeby a počtu nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti. U těch se očekává mírný pokles vůči předchozímu týdnu.

Autor: Vladimír Holovka (vladimir.holovka@xtb.cz)

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE