Akcie: Wall Street zaznamenala nárůst díky Fedu, přesto zakončila mírně v záporu

24.06.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Včerejší obchodování ve Spojených státech se neslo v podobném duchu jako úterní. Hlavní tři indexy skončily mírně v mínusu. Dow Jones si odepsal...

...0,05%, širší index S&P500 klesl o 0,30% a technologický Nasdaq oslabil o 0,33%. Z jednotlivých sektorů zakončily nejhůře konglomeráty s hodnotou -1,2% a nejlépe si vedly technologie, které si připsaly 0,2%.

Do červených čísel klesly indexy po zveřejnění makroekonomických dat z realitního trhu, když prodeje nových domů vykázaly pokles na rekordně nízké úrovně. Pokračující propad se podařilo zmírnit po vyhlášení o ponechání úrokových sazeb na historicky nízkých úrovních (0 – 0,25%) po delší období. Očekává se, že ke zvýšení sazeb by mělo dojít až v první části roku 2011. Podle Fedu se nadále zlepšuje situace na trhu práce. Naopak finanční situace a vývoj mimo území Spojených států není výraznou podporou pro oživení tamější ekonomiky.

Dnes nám Spojené státy přinesou počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti za uplynulý týden (14:30) a ve stejný čas také objednávky zboží dlouhodobé spotřeby za květen. Pokud přinese dnešní den negativní zprávy, můžeme čekat další propad. Oživení ekonomiky bylo totiž v posledních týdnech jedním z argumentů pro udržení pozitivní nálady na trhu.

Kompletní přehled všech společností včetně očekávaných a skutečných výsledků, odkazů na podrobnou analýzu titulů najdete na našich webových stránkách v sekci Trhy/CFD na akcie (CFD Equity).

Autor: Veronika Kratochvílová (veronika.kratochvilova@xtb.cz)

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE