Investovat do dluhopisů? Ano, ale jen na krátkou dobu

19.11.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Investiční horizont potenciálních investorů se liší. Někdo má volné finanční prostředky na několik let, někdo ví, že bude hotové peníze potřebovat za několik měsíců, maximálně rok. Kam ale volné prostředky investovat?

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V oblasti investování Vám radí odborníci z partnerské firmy Böhm & Partner.

Dotaz čtenáře:

"Můžete mi poradit kde nejlépe mohu zhodnotit 500 tis.Kč na dobu 12/2002 - 4/2003. V bankách to asi nebude a do zahraničí to nechci kvůli riziku kurzových ztrát. Co nějaký peněžní fond ( IKS Peněžní trh, Živnobanka-Sporokonto, apod. )?"

Odpověď:

"Pokud byste chtěla bezpečnou investici na 3-4 M, tak po nedávném snížení sazeb jste ideální příležitost zainvestovat do dluhopisů prošvihla, ale stále je možno nakoupit dluhopisy s výnosem kolem 4% p.a."

Odpověď je jasná. Skutečně tak vysokou částku na relativně krátký časový horizont je nejvhodnější uložit do likvidních dluhopisů. Bude nutné ale vyhledat ten správný, s požadovaným výnosem. Investice na delší časové období je již jinou otázkou. Pak by se vhodnější zdále investice do indexových instrumentů nebo přímo do vhodných akcií.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE