Akcie: Wall Street pokračuje v korekci, obavy přetrvávají

25.06.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Čtvrteční obchodní seance na Wall Street pokračovala v korekci předchozích rychlých růstů. Zatímco v posledních dnech byla na vině špatná makrodata,...

...včerejší čísla dopadla nad očekávání. Na dobré výsledky žádostí o podporu v nezaměstnanosti a objednávky zboží dlouhodobé spotřeby reagovaly trhy jen na krátkou chvíli, poté zamířily opět dolů.

Index Dow Jones tentokrát zakončil s poklesem o 1,41%, širší index S&P 500 si odepsal 1,68% a technologický Nasdaq skončil o 1,63% níž. Nejhůře si vedl sektor základních materiálů se ztrátou 2,3%. Finanční sektor ztratil v důsledku očekávaného zvýšení bankovní regulace 2,1%.

Ze Spojených států dnes přijdou zprávy o finálním HDP za první čtvrtletí (14:30) a spotřebitelské důvěře Michiganské univerzity za červen (15:55). Vše ale nasvědčuje tomu, že na současnou situaci na trzích nemají makroekonomická data v podstatě vliv. Aktuální dění vychází především z problémů mezibankovního trhu.

Obchodování je do jisté míry ovlivněno přetrvávajícími problémy, jako jsou obavy z dluhových problémů eurozóny nebo ropná havárie. Určitý růst by mohl na trzích nastat s očekávanou výsledkovou sezónou, která by měla přinést dobré výsledky.

Kompletní přehled všech společností včetně očekávaných a skutečných výsledků, odkazů na podrobnou analýzu titulů najdete na našich webových stránkách v sekci Trhy/CFD na akcie (CFD Equity).

Autor: Veronika Kratochvílová (veronika.kratochvilova@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE