Akcie: Americké trhy pokračovaly v poklesu

01.07.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Po úterním výrazném propadu se během včerejší obchodní seance americké akciové indexy pohybovaly v černých hodnotách. Přesto zakončily se ztrátou...

...kolem jednoho procenta. Index Dow Jones klesl o 0,98%, širší S&P500 ztratil 1,01% a index technologických titulů Nasdaq si odepsal 1,21%. Nejvíce ztrácel technologický sektor a sektor služeb, oba klesly o 1,1%.

Negativní sentiment na trhu zavládl po zveřejnění zprávy o tvorbě pracovních míst v soukromém sektoru (ADP). Přestože se počítalo s nárůstem o 60 tisíc, ve skutečnosti vzrostl tento údaj pouze o 13 tisíc. Vyvolal tak obavy o obnovu americké ekonomiky, což ke konci obchodování potvrdil i prezident FEDu Lockhart svým prohlášením, že americká ekonomika potřebuje dlouhodobě fiskální stimuly. Středeční pozitivní zprávy se týkaly především zákona o reformě finančního sektoru, ve kterém došlo k vyřazení bankovní daně. Očekávání naplnil také index nákupních manažerů PMI Chicago.

Spojené státy dnes přinesou zprávy o nových a pokračujících žádostech v nezaměstnanosti (14:30), ISM indexu výroby za červen (16:00), květnové rozjednané prodeje domů (16:00) a údaje EIA změny zásob zemního plynu (16:30). Očekáváme, že především informace o nezaměstnanosti vyvolají na trhu buď pozitivní nebo negativní sentiment.

Kompletní přehled všech společností včetně očekávaných a skutečných výsledků, odkazů na podrobnou analýzu titulů najdete na našich webových stránkách v sekci Trhy/CFD na akcie (CFD Equity).

Autor: Veronika Kratochvílová (veronika.kratochvilova@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE