US futures : makrodata housing vs. HV

26.07.2010 | , Capital Partners
INVESTICE



Po pátečním pozitivním tradingu, který ukončil solidní týdenní výkonnost hlavních indexů, se dnes znovu střetne vliv makroúdajů a oproti tomu HV firem za 2.Q. t.r.
Páteční obchodování bylo také ve znamení očekávání výsledků tzv. „stress testů\" evropských bank podle CEBS, které ovšem dle výsledků příliš vlivu na burzovní seanci v USA neměly a spíše převládly solidní HV.
Navíc jak se postupně potvrzuje, nebyly zátěžové testy evropských bank skutečnou hloubkovou prověrkou stavu sektoru. Potvrzují to následující reakce z dnešního dopoledne. Např. německý regulátor BaFin a Bundesbanka odmítly návrh EU na konání \"stress testů\" na určité pravidelné bázi, šéf Výboru evropských bankovních regulátorů G. Carosio předpokládá pravidelnou frekvenci testů, zatím nebylo určeno jak často a v jakém rozměru, report Handelsblatt. Další reakce: francouzský bankovní dům Societe Generale se přidává ke kritice stress testů EU a dle analytiků společnosti nebyly dostatečně transparentní a neprověřily banky detailně a rovněž podle CEO Oppenheimer Investment a jeho asijské divize S. Bernsteina nebyly \"stress testy\" dostatečně přísné (striktní) a měly se zaměřit poněkud šířeji než tomu bylo v reálu, jak půjde čas, musí se objevit další banky, které budou potřebovat více kapitálu, celkem lze shrnout výsledky testů tak, že se od nich čekalo daleko více.
Podle ekonomického kalendáře jsou dnes na programu tato makrodata: Chicago FED Nat. Activity Index za červen (předchozí údaj 0,21 bodů), prodeje nových domů a bytů za červen s oček. 311 tis., meziměsíčně +3,7% a Dallas FED Manufact. Activity za červen s oček. -2,5%.
Mezi HV lze vybrat např. firmy Luxxotica, Sohu.com, Alcon, Fluor, Roper Industries, Legg Mason, Range Resources.
US regulátoři o víkendu uzavřeli dalších 5 menších regionálních bank, jejich počet od zač. roku 2010 dosáhl 101 bank.
BP Plc (BP) vydala tiskovou zprávu oznamující, že není dosud rozhodnuto o odvolání CEO T. Haywarda.
Na komoditních trzích se ropa Light Sweet nachází na úrovni 78,56 USD za barel a zlato se obchoduje za cenu 1190,60 USD za trojskou unci, na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2898.
Aktuální futures na hlavní akciové indexy v mírných minusech, konkrétně DJIA -12 bodů, Nasdaq 100 -1,75 bodů a SP 500 -1,60 bodů.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE