Investujte pouze do likvidních dluhopisů

10.12.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Investoři se od sebe hodně liší. Někteří se nebojí a investují s rizikem, jiní investují malé částky a neradi by prodělali. Někteří investují statisíce, jiní pravidelně měsíčně několik tisícikorun...

Na našem serveru máte totiž možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V oblasti investování Vám radí odborníci z partnerské firmy Böhm & Partner.

Dotaz našeho čtenáře se týká právě investic do dluhopisů:

"Chtěl bych uložit cca 100 000 ,- pravděpodobně na dluhopis. Doporučíte mi nějaký nebo i jinou, ale bezpečnou formu zhodnocení?"

Odpověď:

"Možná se podívejte na nabídku dluhopisů na RM-S, u kterého z dluhopisů je alespoň nějaká likvidita a zjistěte si výnos do splatnosti. Jinak bych vám doporučil dluhopisový fond tuzemského správce."

Když je dluhopis likvidní, je velká pravděpodobnost, že se v případě předčasného prodeje najde kupec, který ho od Vás koupí. Jinak by jste musel čekat až do doby splatnosti cenného papíru a pak žádat výplatu dlužné částky u emitenta. Údaj "výnos do splatnosti" Vás ale musí zajímat ze všeho nejvíc!

Autor článku

Pavel Nesejt


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE