Do indexových akcií můžete investovat i malé částky

14.01.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Investor není ten, kdo investuje statisíce nebo miliony. Investor je každý, kdo se rozhodl své dočasně volné prostředky investovavat. A je jedno, jestli je konzervativní a uloží je do banky, nebo využije moderních nástrojů jako jsou např. indexové akcie....

Na našem serveru máte totiž možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V oblasti investování Vám radí odborníci z partnerské firmy Böhm & Partner.

Když disponujete nižší částkou (v řádech desetitisíců) uloženou např. na termínovaném vkladu u banky a nelíbí se vám, že vlivem inflace, vysokých poplatků a daní nejenže nevyděláváte, ale dokonce se investovaná částka ztenčuje, pak se můžete obrátit na nezávislé finanční poradce a požádat je o vypracování investičního plánu. Stále častěji se setkáte s radou investovat do indexových akcií podobně, jako náš čtenář:

Dotaz našeho čtenáře se týká právě investice nižší částky:

"Dobrý den vážená společnosti, ráda bych se informovala u Vás ohledně investic. Mám k dispozici Kč 42.000,- a chtěla bych to někde uložit. Nevím jestli si mám vybrat termínovaný vklad nebo něco jiného."

Odpověď partnerské firmy:

"Ačkoliv Vámi zamýšlená částka k investici není nejvyšší, určitě jste ji nenašla někde na chodníku a proto se pokusíme poradit či navrhnout Vám alternativu nevýnosných běžných bankovních produktů. Pokud by Váš investiční horizont byl 1-3 roky, tak bychom Vám navrhli využít současných nízkých hodnot hlavních akciových indexů a zvážit možnost investovat rovnou do nějakého širšího a perspektivního indexu zavedeného akciového trhu. I s 42tis CZK lze totiž nákupem například indexové akcie na index S&P500-SPY- dosáhnout zajímavé diverzifikce a neplatit tolik jako při investici do běžného akciového podílového fondu."

O indexových investicích se dočtete u nás více zde.

Autor článku

Pavel Nesejt


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE