US futures : silná makrodata

30.09.2010 | , Capital Partners
INVESTICE



Středeční obchodování nemělo příliš oporu v makrodatech, spíše se odehrávaly výstupy členů FED na téma související s případnou aktivitou US centrální banky v odkupech cenných papírů. Na téma zatím není v řadách representantů FED jistý konsensus, tudíž lze čekat ještě postupné vyjasňování pohledů na věc.
V tomto týdnu poprvé je k dispozici důležitý soubor makrodat, který zřejmě může ovlivnit způsob tradingu v návaznosti na výsledná čísla. Podle ekonomického kalendáře se jedná o tyto položky: HDP za 2.Q. s očekáváním 1,6%, Personal Consumption (osobní spotřeba) za 2.Q. s číslem +2,0%, dále GDP Price Index za 2.Q. s cifrou 1,9%, Core PCE za 2.Q. s oček. 1,1%, dále Initial Jobless Claims s hodnotou 460K a pokračující požadavky na úrovni 4473K, nakonec Chicago PMI za září s očekáváním 55,5 bodů.
Do sentimentu trhu je také třeba započítat akci ratingové agentury Moody´s v podobě snížení kreditního ratingu Španělska o 1 stupeň z „Aaa\" na „Aa1\" s výhledem stabilním. Irská centrální banka uvedla náklady problémového bankovního sektoru, když celkový potřebný kapitál pro znárodněnou Anglo Irish Bank dosahuje 29,3 mld. EUR a centrální banka již nalila do banky 26 mld. EUR.
Státem vlastněná pojišťovna American International Group (AIG) oficiálně oznámila prodej japonských divizí firmě Prudential (PRU) za celkových 4,8 mld. USD (4,2 mld. USD v hotovosti a 0,6 mld. USD dluhu).
Na komoditních trzích se ropa NYMEX WTI obchoduje za 78,42 USD za barel a zlato znovu roste na 1314,20 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3668.
Aktuální futures zatím drží de facto neutrální pozice, neboť DJIA je -2 body, Nasdaq 100 -1,25 bodů a SP 500 -0,60 bodů.

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE