Do fondů ING investujte bez vstupních poplatků

31.01.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Akce Fond měsíce, v jejímž rámci je možné nakoupit podílové listy vybraného fondu z nabídky ING bez vstupních poplatků, se na českém trhu již zabydlela. Únorovým fondem měsíce a celkově již pátým pokračovatelem se stal fond ING Emerging Markets.

Cílem fondu ING Emerging Markets je dlouhodobý růst kapitálu prostřednictvím investic do diverzifikovaného portfolia akcií obchodovaných na oficiálních burzách cenných papírů států, které se řadí k tzv. rozvíjejícím se trhům. Fond investuje minimálně 2/3 svého majetku do akcií obchodovaných na burzách států Latinské Ameriky (včetně karibské oblasti), Asie (s výjimkou Japonska), východní Evropy, Středního východu, Afriky a také Řecka a Portugalska.

Fond má povoleno rovněž investovat do cenných papírů společností přijatých na burzu členského státu OECD, pokud tyto společnosti vytvářejí významnou část svých zisků v zemích Asie s výjimkou Japonska. Investiční strategie fondu je spojena s vysokou mírou rizika.

Akce Fond měsíce již tradičně vede k razantnímu zvýšení prodeje vybraného fondu. Počet investic do fondu ING (L) Invest World, který byl fondem měsíce v lednu, se zvýšil na trojnásobek oproti předchozímu měsíci.

Název fondu, který je vyhlášen fondem měsíce, je oznámen vždy nejpozději předposlední den předcházejícího měsíce na internetových stránkách ING. Fondem měsíce se může stát kterýkoli fond z nabídky ING Fondů.

Holandská finanční skupina ING nabízí v České republice klientům podílové fondy denominované v českých korunách i v cizích měnách. Tyto fondy jsou distribuovány prostřednictvím finančních poradců ING Nationale-Nederlanden a vybraných sítí makléřských společností a klientských center ING Oranžový dům.

Výhodou ING Fondů je kromě zázemí ING - jedné z největších finančních skupin světa - také nízká minimální investice. Ta se pohybuje u podílových fondů vedených v českých korunách od 3000 Kč a u fondů denominovaných v cizích měnách v přepočtu od 9 tisíc Kč. ING Fondy jsou registrovány v Lucembursku, což jim umožňuje dosahovat vyššího možného zhodnocení díky příznivějším daňovým podmínkám. O kvalitě ING Fondů svědčí také vysoké ratingové hodnocení, které obdržely od Standard & Poor's.

Zdroj: Tisková zpráva ING

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE