Rok spořit a investovat, teprve pak rekonstruovat

18.02.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Chystáte se na rekonstrukci? Vyděláte si dost na to, abyste mohli rok spořit a pak rekonstrukci bytu zaplatit? To je dobrý začátek, ale i celý rok můžete peníze zhodnocovat. Jako vhodný instrument mohou být korporátní dluhopisy.

Na našem serveru máte totiž možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V oblasti investování Vám radí odborníci z partnerské firmy Böhm & Partner.

Jeden náš čtenář by rád rekonstruoval byt, ale potřebuje peníze:

"Dobrý den, po dobu následujícího cca roku bych rad ušetřil prostředky na rekonstrukci bytu. Jsem schopný ukládat ca 15 000 Kč měsíčně s tím, že momentálně nemám žádné prostředky a pochopitelně bych rád dosáhl lepšího zúročení než na termínovaném vkladu. Rozhodl jsem se pro investici do fondu peněžního trhu. Rád bych se zeptal, zda nevidíte v mém rozhodnutí někde trhlinu."

A rada našeho partnera je:

"Pokud chcete ZHODNOTIT svoje prostředky (12x15000=180000), tak fond peněžního trhu tím nejhodnějším asi nebude. Vzhledem k relativně krátkému investičnímu horizontu a Vašemu požadavku nízkého rizika bych se spíše klonil k dluhopisům. Zajímavé výnosy p.a. do splatnosti jsou například u korporátních dluhopisů renomovaných USA-společností (Coca Cola, General Electric, Ford apod.)"

Záruka jistého výnosu u dluhopisů tak silných firem jakými bezesporu Coca Cola, GE a Ford jsou je veliká. Riziko nedostání závazkům je malé. Zde vidíte, že není nejmenší důvod se obávat obrátit svoji pozornost právě tímto směrem a "šetřit" do dluhopisů. Snad jediným rizikem může být kurz CZK - USD.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE